Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 29, 2021

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat astăzi la conferința de finalizare a proiectului „Modernizare Infrastructură de Transport Regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de sus”.

Proiectul a avut drept obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), prin modernizarea drumului județean DJ 222 Vișina – Ceamurlia de Jos.

Cu peste 40 de milioane de lei, fonduri europene, s-a reușit, astfel, modernizarea a peste 25 kilometri de drum județean, care deservesc o populație de aproape 12.000 de persoane, asigurând accesibilitatea unei zone rurale la coridorul Constanța-Tulcea.

„Consiliul Județean Tulcea a utilizat toate oportunitățile de finanțare deschise în ultimii ani și a reușit, iată, realizarea unor proiecte de investiții de o importanță majoră pentru județul nostru. Nu cred că a existat linie de finanțare pe care să fi putut aplica și să nu accesăm sume în vederea dezvoltării județului. Trebuie să recunoaștem că fără fondurile europene nu am fi putut finanța toate proiectele pe care le implementăm în această perioadă. Aș dori, în acest sens, să felicit echipa de specialiști din cadrul Consiliului Județean pentru profesionalismul de care a dat dovadă”, a declarat în cadrul conferinței Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea.

La conferința organizată cu ocazia finalizării investiției a fost prezent și primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, beneficiar direct al proiectului, care a salutat finalizarea proiectului și importanța modernizăii acestui sector de drum pentru comunitatea sa.

Group 17

Cauta