Stiri din tulcea

5 zile de vaccinare gratuită la Sfântu Gheorghe în cadrul Festivalului Anonimul

august 11, 2021

Pentru că organizarea Festivalului Anonimul la Sfântu Gheorghe, în condiții de pandemie, a presupus prezența obligatorie doar a celor vaccinați sau testați, Prefectura Tulcea precizează că atât turiștii cât și localnicii din Sfântu se pot vaccina sau testa la dispensarul din localitate încă de ieri, de când a început evenimentul. Vaccinarea este GRATUITĂ, însă testarea nu. Testul Antigen făcut de DSP Tulcea costă 50 de lei.

În perioada desfășurării Festivalului ANONIMUL 2021, Instituția Prefectului – Județul Tulcea și Direcția de Sănătate Publică județeană asigură prezența la dispensarul din Sfântu Gheorghe a unei echipe de vaccinare formată din cadre medico-sanitare specializate, pentru a efectua imunizarea participanților la festival, dar și a localnicilor.

Totodată, pentru asigurarea accesului la eveniment conform normelor legale în vigoare, echipa de cadre medico-sanitare efectuează zilnic testări rapide antigen SARS-COV-2, la punctul de informare al festivalului din cadrul Green Dolphin Camping.

Directorul în Cancelaria Prefectului județului Tulcea, Dragoș Popa:
„În contextul pandemic actual, siguranța cetățenilor este prioritatea numărul unu pentru autorități. Așadar, astăzi s-a demarat acțiunea de vaccinare adresată turiștilor în Delta Dunării prezenți la festivalul internațional de film ANONIMUL din Sfântu Gheorghe, fiind totodată o oportunitate pentru locuitorii din zonă care doresc să se vaccineze și nu au făcut-o încă. Este datoria noastră, a autorităților, să punem la dispoziția oamenilor centre de vaccinare în cadrul tuturor evenimentelor. Facilitarea accesului cetățenilor la vaccinare este prioritate pentru noi.”

Vaccinarea anti Covid-19 la dispensarul din Sfântu Gheorghe se va face în perioada 10 – 13 august între orele 10:00 – 20:00, iar în data de 14 august între orele 10:00 – 12:00, serurile disponibile fiind Pfizer-BioNTech și Johnson&Johnson, se mai precizează în comunicatul Prefecturii Tulcea.

Detalii despre întregul regulament de participare la Festivalul Anonimul se găsesc pe festival-anonimul.ro.