Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iunie 15, 2021

Conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020, prin care vor fi achiziționate 476 de autospeciale de stingere a incendiilor, a avut loc azi, 15 iunie, evenimentul fiind marcat de semnarea a două Acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), in baza cărora, vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale cu capacitatea de 10.000l, mijloacele tehnice fiind destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat, conform informațiilor transmise de Nicolae Botezatu, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Prin implementarea proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cu o valoare de aproximativ 682 milioane euro, se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normală de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

La activitate au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi.

Group 17

Cauta