Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
ianuarie 29, 2021
27 ianuarie, o dată din calendar pe care pompierii tulceni nu o vor uita foarte ușor sau foarte curând.
Acum 7 ani, aceeași tură de serviciu a petrecut 13 ore în câmp la celebra FERMA CARTOFUL. Au dat la lopată, au împins mașini, au salvat vieți…23 la număr.

Miercuri, parcă exact ca în povești la 7 ani de la IADUL ALB, a venit un altul, de aceasta data cu mult mai multe intervenții, cu mulți copaci căzuți în municipiu, cu mașini scoase din nămeți și chiar cu un mic incendiu la foișorul unei case.
Până la ora 15 aceștia deja egalaseră recordul de intervenții pe o tură întreagă, aveau deja 24 iar până la schimbarea turei au strâns 43 de intervenții, toate într-o singura zi, fără să contabilizăm intervențiile SMURD și acestea pline de peripeții.
Una dintre persoanele salvate de pe drumul Cataloi- Nalbant a zis : „Ăștia nu sunt sănătoși ! Dar, le mulțumim că au nebunia asta.”
Se referea la faptul că umblau pe jos pe un vânt de te dărâma din picioare, împingeau mașini, dădeau la lopată și legau mașini pentru a putea fi tractate.
În acest timp, o parte din colegii lor legau intervențiile de ‘copaci căzuți în municipiu’ iar alții, ce se deplasau la Băltenii de Sus pentru a scoate 3 mașini rămase împotmolite, pe drum reușind să salveze 3 persoane aflate într-o mașină blocată în șanț la kilometrul 4, au rămas 6 ore blocați între localitățile Valea Nucarilor și Beștepe.

Și, după o asemenea tură, la fel ca acum 7 ani, ei și colegii lor rămân la fel. Umili, respectuoși și mereu în sprijinul nostru.
Salvatori sută la sută!!
Group 17

Cauta