Stiri din tulcea

22 de tulceni amendați de jandarmi pentru alcool, cerșetorie, dar și scandaluri

august 9, 2021

22 de sancţiuni contravenţionale au aplicat jandarmii tulceni în acest weekend pentru consum de alcool, cerșetorie, gunoi aruncat ilegal, scandal, dar și apelarea abuzivă a numărului de urgență 112!

Jandarmii tulceni au acţionat zilnic, în cele două zile de weekend, atât în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Valoarea amenzilor depașește 7.000 lei!

16 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru următoarele fapte: consum de alcool în locuri publice, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorul în vârstă de până la 16 ani de la fapte de vagabondaj, tulburarea liniștii publice, proferarea de injurii și provocarea la scandal în locuri publice.

5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate conform H.C.L. 164/2008: 4 sancţiuni contravenţionale, pentru aruncarea în altă parte decât în recipienţii destinaţi resturilor de obiecte și o sancțiune contravențională, pentru spălarea autovehiculului pe domeniul public.

Pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, a fost aplicată o sancțiune contravențională.

De asemenea, jandarmii tulceni au constatat în mod independent 2 fapte de natură penală privind lovirea sau alte violențe şi o faptă penală în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliţie.

(sursă info și foto: Jandarmeria Tulcea)