Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 11, 2021

Creștere accelerată a numărului de cazuri COVID-19 în județul Tulcea!

Numărul de tulceni aflați în prezent în izolare, adică cei confirmați cu Sars-Cov-2, a ajuns la 20, față de 15 din zilele precedente, relevă buletinul informativ publicat astăzi de Prefectura Tulcea privind situația epidemiologică din județul nostru. De asemenea, există 510 tulceni aflați în carantină la domiciliu.

Au fost confirmate 4 cazuri noi Covid-19 în ultimele 24 de ore, iar incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din județ, calculată la 1.000 de locuitori, a ajuns la 0,07.

Totodată numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore este 117, dintre care 90 persoane vaccinate cu o doză unică, 10 persoane vaccinate cu prima doză și 17 persoane vaccinate cu a doua doză.

Și la nivel național există o creștere a numărului de cazuri noi Covid-19, azi fiind anunțate 326, față de cele 312 de ieri și cele 181 de la începutul săptămânii.

Și în unitățile sanitare de profil din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a crescut. Luni, 9 august, erau 623 de bolnavi internati iar azi sunt 710. Aceeași situatie este și cu bolanvii Covid-19 internați la ATI, care în prezent sunt în număr de 96, dar la începutul acestei săptămâni erau 80 de cazuri grave!

În contextul în care autorităţile centrale vorbesc deja despre un eventual val 4 al pandemiei de coronavirus, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea dr. Tudor Năstăsescu face apel la populaţie să se vaccineze:
„Facem un apel la oameni să se vaccineze. Sunt disponibile paturi, aşa cum au fost şi până acum, mai puţin la Pneumologie care se află în reabilitare. Locurile disponibile sunt la Secţia de Boli Infecţioase şi, dacă o să fie cazul, şi în spital. În total în prezent avem circa 50 de paturi libere”, a declarat managerul SJU Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu pentru Ziarul Delta.
Acesta precizează că au făcut deja pregătiri pentru un eventual scenariu 4, fiind identificate în prezent circa 50 de paturi în Secţia de Boli Infecţioase pentru COVID 19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea.