Stiri din tulcea

Ştefan Ilie, liderul PNL Tulcea: Partidul să îşi recunoască greşelile şi să refacă urgent coaliţia cu USR!

2 noiembrie 2021
Ştefan Ilie, liderul PNL Tulcea: Partidul să îşi recunoască greşelile şi să refacă urgent coaliţia cu USR!

Ştefan Ilie, liderul PNL Tulcea: Partidul să îşi recunoască greşelile şi să refacă urgent coaliţia cu USR!

”Liderii PNL de la centru trebuie să își recunoască greșelile și să se apuce de treabă. Dacă nu se face urgent o coaliție economia se duce în jos, iar PNL se duce spre soarta PNȚCD”, a declarat Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea și primarul municipiului Tulcea pentru jurnaliştii de la G4media.

Este firesc să fie coaliție cu USR și nu cu PSD. De la început am pornit greșit, că poate să fie susținut un guvern minoritar susținut de PSD. Dacă știi că e susținut de PSD și vrei să faci performanță în economia României după ce ai vorbit 4 ani anti-PSD, e inadmisibil. Nu poți să accepți un guvern minoritar susținut de PSD, înseamnă în mod normal compromisuri, tot ce ai vrut să faci – reformă și să lucrezi pentru popor – e fals.

a mai declarat Ștefan Ilie. Jurnaliştii de la G4Media relatează că declaraţia liderului PNL Tulcea, Ştefan Ilie, vine după ce PNL Satu Mare a adoptat o rezoluție prin care cere conducerii partidului să renunțe la ideea unui guvern minoritar și să creeze o majoritate cu USR sau, în cazul unui refuz, cu PSD.

Poate în ultimul ceas PNL trebuie să se gândească că doar cu USR poate face coaliție, și doar consolidând coaliția pot avea succes. Cred că dacă nu se face o coaliție cât mai urgent economia se duce în jos, iar PNL se duce spre soarta PNȚCD, spre autodistrugere.

Am discutat cu foarte mulți primari din organizație, încă de la început și nu s-a pus problema că putem accepta o coaliție cu PSD. Deja sunt primari sau consilieri care sunt revoltați, nu se poate merge înainte cu chestia asta. Să te bucuri de susținerea PSD este inadmisibil. Și nu doar colegii primari sunt revoltați, ci și cei parlamentari.

Am încercat să văd ce se întâmplă, de asta nu am avut până acum o poziție oficială!

Eu sunt convins că atunci când soliciți votul celor de la PSD înseamnă că faci compromisuri cu ei. Pentru ce să susțină PSD Partidul Național Liberal, dacă nu doar pentru niște compromisuri? Că ești în coaliție sau ești susținut în Parlament, nu e cam același lucru? Orice vot nu trece prin sita lor? Este inacceptabil. Nu poți face așa ceva

a mai afirmat primarul Ștefan Ilie. În acord cu el este şi deputatul PNL de Tulcea, George Şişcu:

siscu deputat pnl tulcea

Intrăm în curând în a treia lună de instabilitate politică, iar românii dau semnale că nu mai pot aştepta la infinit ca politicienii de la Bucureşti să se trezească şi să găsească o soluţie pentru a debloca criza politică.

Avem nevoie de negocieri serioase între liderii partidelor reprezentate în Parlament, iar eu unul sunt în favoarea refacerii coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR.

Este singura variantă viabilă, care poate asigura o susţinere clară unui guvern construit în jurul PNL. Şi pentru PNL ar fi cea mai bună soluţie, pentru că având în spate o majoritate certă am fi mult mai atenţi la actul guvernării şi la măsurile care trebuie luate pentru binele românilor. În caz contrar, va trebui să umblăm cu căciula în mână la PSD pentru a ne asigura sprijinul pe care fiecare proiect în parte. Ar fi dificil, iar costul de imagine ar fi unul imens pentru liberali.

Este timpul să privim cu realism şi să ieşim din încrâncenarea de care dau dovadă uneori liderii politici. Nu este târziu pentru a ajunge la un acord pe scena politică, pentru a reface coaliţia şi a tura motoarele economiei prin decizii responsabile la nivel guvernamental.

a afirmat astăzi într-o declaraţie de presă, deputatul PNL de Tulcea, George Şişcu.

(Sursă info şi foto: g4media.ro, http://track.sm-lists.com/view/2BC348B5)