Stiri din tulcea

,,Stația mobilă pentru creștere pui  sturioni” a fost lansată la apă

2 octombrie 2023
,,Stația mobilă pentru creștere pui  sturioni” a fost lansată la apă

,,Stația mobilă pentru creștere pui  sturioni” a fost lansată la apă

În cadrul proiectului POIM ,,Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea”, al cărui beneficiar este ARBDD, săptămâna trecută (joi, 28 septembrie), la dana ,,1 Mai” din Tulcea, a avut loc lansarea la apă a structurii mobile ,,Stație mobilă pentru creștere pui sturioni” , după cum a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDDD) Tulcea în calitate de partener în proiect.

INCDDD lansare statie pui sturion sept 23

Stația mobilă pentru creștere pui sturioni va fi acostată/ancorată la mal în zone ce vor fi alese în funcție de calitatea apei.

La acțiunea de lansare au participat reprezentanți din partea echipelor de implementare partenere, reprezentanți ai Autorității Navale Române – Căpitănia Zonală Tulcea și constructorul.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului se vor continua lucrările prin realizarea unui flux tehnologic de cercetare, monitorizare, reproducere/ incubație, creștere, marcare și eliberare în Dunăre a puilor de pești migratori sturioni și scrumbii.

Acest flux tehnologic se va realiza pe structura plutitoare, stație mobilă nepropulsată (tip ponton) și va avea ca principiu de funcționare folosirea apei din Dunăre pentru alimentarea unei stații de incubație și a unui modul de producere și creștere puiet de sturion pentru popularea de susținere sau repopularea Dunării.

(sursă info și foto : fb INCDDD)