Sprijin umanitar, cooperare dar și investiții în județul nostru propuse de reprezentanții regiunii Catalonia

4 mai 2022 | Economie
Sprijin umanitar, cooperare dar și investiții în județul nostru propuse de reprezentanții regiunii Catalonia

Sprijin umanitar, cooperare dar și investiții în județul nostru propuse de reprezentanții regiunii Catalonia

Azi, 4 mai, începând cu ora 14.00, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit vizita șefului Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud – Est, Eric Hauck, care a vorbit despre propunerile de cooperare pe termen scurt, mediu și lung cu județul și municipiul Tulcea : implicarea directă a catalanilor în acordarea de sprijin umanitar, parteneriate și schimburi de experiență, respectiv oportunități de investiții, după cum reiese din comunicatul de presă trimis la redacție de Consiliul Județean Tulcea.
În deschiderea discuțiilor, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre contextul care a făcut posibilă această deschidere din partea Cataloniei pentru situația din județul Tulcea, respectiv ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).
Mai exact, intenția prezentei vizite de lucru în județul Tulcea a fost lansată la finalul lunii martie, atunci când, alături de o delegație din partea Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Huleni a participat la ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime. În cadrul unei întrevederi ocazionate de această ședință lucrativă a CRPM, reprezentanții regiunii Catalonia și-au exprimat dorința de a sprijini HUB-ul umanitar din județul nostru.
 CJ Tl M Huleni Intalnire Catalonia
„Principalul scop al acestei vizite este reprezentant de stabilirea unui cadru de acțiune pentru viitorul apropiat, în vederea acordării de sprijin umanitar din partea Cataloniei. Mai precis, domnul Eric Hauck este astăzi aici pentru a afla exact cum procedăm, cum suntem organizați, iar în acest sens, ieri, a vizitat HUB-ul umanitar din Tulcea, iar astăzi a ajuns la Isaccea, pentru a vedea modalitatea de intervenție în vederea acordării de sprijin umanitar“,
a transmis Mihai Huleni, în cadrul întrevederii.
La întâlnirea de lucru, care a avut loc la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, au mai participat și viceprimarul municipiului, George Șinghi, subprefectul Nicolae Topoleanu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Cristina Popescu și managerul Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea, Ionuț Ștefan.
CJ Tl Intalnire Catalonia prezenti
Eric Hauck, despre nevoia de cooperare între regiuni
Reprezentantul Guvernului Cataloniei a vorbit despre importanța „diplomației soft“, a cooperării interregionale, în contextul în care conflictul armat purtat la câțiva kilometri de județul Tulcea este dovada clară a faptului că „diplomația clasică a suferit un eșec“.
În cadrul aceleiași întâlniri, subprefectul Nicolae Topoleanu a făcut referire la cei peste 61.000 de refugiați ucraineni care au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea (începând cu finalul lunii februarie 2022), iar viceprimarul George Șinghi a adus în discuție modul profesionist în care autoritățile tulcene au știut să gestioneze criza declanșată de conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar a făcut referire și la investițiile pe care municipiul și județul Tulcea le derulează în vederea dezvoltării zonei, în acest sens insistând asupra deschiderii reprezentanților administrației publice din Tulcea în vederea cooperării cu partenerii catalani.
Propuneri de cooperare pe termen scurt, mediu și lung
Pe termen scurt, spune Eric Hauck, se propune implicarea directă a catalanilor în acordarea de sprijin umanitar, iar în acest sens deja a fost solicitată a listă centralizată a necesarului de materiale sanitare și medicamente, în vederea transmiterii ei către Guvernul Cataloniei.
CJ Tl Sprijin umanitar Intalnire Catalonia
Pe termen mediu, cooperarea se poate axa fie pe parteneriate și schimburi de experiență în domeniul privat (fie în turism, agricultură etc), fie în domeniul cultural.
Pe termen lung, Eric Hauck a făcut referire la oportunitățile de investiții din județul și municipiul Tulcea, în funcție de interesele ambelor părți implicate.
(sursă info și foto : comunicat C. J. Tulcea )

Alte Articole

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

5 iulie 2024

AJOFM Tulcea a publicat o serie de informații legate de prestatorii de activități casnice, adică despre lucrătorii casnici și despre platforma electronică destinată acestora și beneficiarilor lor, ce introduce un…

CISTESTE MAI MULT
Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

4 iulie 2024

Salariul este criteriul care contează cel mai mult pentru români în alegerea unui job, în condițiile în care, la nivel global, stabilitatea jobului este cea mai importantă pentru angajați, conform…

CISTESTE MAI MULT