Spitalul Județean Tulcea dat ca exemplu în presa națională, în privința reabilitării și modernizării cu bani europeni

14 decembrie 2021 | Actualitate
Spitalul Județean Tulcea dat ca exemplu în presa națională, în privința reabilitării și modernizării cu bani europeni

Spitalul Județean Tulcea dat ca exemplu în presa națională, în privința reabilitării și modernizării cu bani europeni

Managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, doctor Tudor Năstăsescu și președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu, au vorbit cu jurnaliștii de la DC News, despre investiţiile, în premieră, care se realizează la unitatea spitalicească din Tulcea:

Investiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea sunt complexe. Ele sunt finanţate din bani europeni – o sursă foarte importantă pentru a realiza proiecte importante şi necesare în ţara noastră.

Este un bun exemplu prin care un spital judeţean va reuşi să ajungă la standardele pe care ni le dorim cu toţii, atât pacienţii, cât şi personalul din sănătate.

Este vorba de o reabilitare în totalitate a Spitalului Judeţean Tulcea, atât în ceea ce priveşte dotările, cât şi realizarea unor circuite funcţionale, corecte, şi a unor spaţii gospodăreşti la standarde internaţionale.

Tot pe fonduri europene mai sunt lucrări care se desfăşoară la secţiile externe ale spitalului: secția boli infecţioase, cea de pneumologie, clădiri care aveau o vechime foarte mare şi care nu mai prezentau niciun fel de siguranţă în exploatare.

… Sper ca atunci când lucrurile vor fi gata, tot personalul medical, inclusiv medicii de care noi ducem mare lipsă aici în această regiune, să poată veni și să lucreze într-un mediu care este absolut propice unei dezvoltări cât mai bune pe plan profesional!

a declarat Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Tulcea.

Spitalul Judeţean din Tulcea va fi un Centru de sănătate unde sunt atacate – în sens pozitiv – prin investiţii tot ceea ce este acolo în subordinea Consiliului Judeţean Tulcea: reabilitarea Spitalului de Psihiatrie, reabilitarea Spitalului de Contagioase, reabilitarea UPU, reabilitarea Spitalului Judeţean în totalitate prin crearea unui bloc operator cu şase săli de operaţii, reabilitarea Ambulatoriului din Tulcea, reabilitarea infrastructurii adiacente spitalului: canalizare, infrastructura de utilităţi în totalitate!

Era nevoie de aceste investiții pentru că Spitalul Județean de Urgență Tulcea și județul Tulcea se află într-o extremitate a României și dacă apar cazuri deosebite tulcenii pot fi tratați doar la București, Constanța sau alte centre universitare. Motiv pentru care cred că peste 2 ani de zile aici vom avea tot ceea ce ne trebuie, iar tulcenii nu vor mai fi nevoiți să facă deplasări.

Un alt aspect foarte important: orice operator mare de turism când vine către noi, mai ales cu nave de croazieră întreabă, dar care este garanția pe care o asiguri turistului european privind sănătatea lui? Dacă i se întâmplă ceva, unde îl duci? Ce îi spuneam? Dacă sunt chestii majore, luăm elicopterul și-l trimitem la București?

Era o vorbă: cel mai bun medic din Tulcea este trenul de București! Sper ca această sintagmă să dispară și să avem aici la Tulcea condițiile optime să tratăm în proporție de 90% tot ce reprezintă cazuistică medicală! Așa vor veni și medici din țară să lucreze la noi!

a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Județean Tulcea. Lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea sunt programate a dura până la 31 decembrie 2023.

Declarațiile complete pot fi vizionate aici:

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT