Stiri din tulcea

Spitalul Județean Tulcea a intrat în reparații capitale

5 august 2021
Spitalul Județean Tulcea a intrat în reparații capitale

Spitalul Județean Tulcea a intrat în reparații capitale

Un amplu proiect pentru modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea este pus deja în practică, anunță reprezentații ADI ITI Delta Dunării.

Investiția este una fără precedent pentru sistemul de sănătate tulcean. Aceasta are o valoare de aproximativ 45 de milioane de euro și se face cu bani europeni, prin mecanismul financiar ITI Delta Dunării. Finanțarea nerambursabilă a fost obținută de Consiliul Județean Tulcea.

Constructorul are deja oamenii în curtea Spitalului Județean Tulcea pentru a demara cât de curând lucrările pe tronsoane.

„Constructorul are șantierul în desfășurare. Echipele de muncitori sunt în curtea Spitalului Județean. Pentru a nu perturba activitatea unității sanitare este necesară o etapă ce ține de eliberarea unor sectoare de spital. Această etapă este pe final urmând ca într-un timp scurt să fie demarate lucrările de ansamblu pe tronsoane. Așa cum am precizat, este o investiție fără precedent pentru sistemul de sănătate tulcean, astfel încât tulcenii, și nu numai, să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene.”, a precizat Sergiu SMOLII, Expert Comunicare ADI ITI Delta Dunării.
demarare lucrari spital tulcea 3

demarare lucrari spital tulcea 2

demarare lucrari spital tulcea 1

Prin acest proiect se are în vedere:
-Extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea cu un nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului

-Noul corp de clădire va găzdui un nou bloc operator cu șase săli de operație proiectate și dotate după ultimele standarde, secția ATI, blocul de nașteri, Blocul de sterilizare și secția de nou născuți

-De asemenea, în acest corp se vor amenaja serviciul de internare de zi, explorările funcționale, secția de hemodializă

-Reabilitarea și modernizarea clădirii Spitalului Județean de Urgență Tulcea- prin reabilitare termică, consolidare, modernizarea din punct de vedere funcțional și al instalațiilor și extinderea acestuia cu o scară nouă de evacuare