Spitalul Judetean de Urgență Tulcea are stație de epurare nouă!

2 februarie 2022 | Actualitate
Spitalul Judetean de Urgență Tulcea are stație de epurare nouă!

Spitalul Judetean de Urgență Tulcea are stație de epurare nouă!

Printr-un proiect cu ucrainienii, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea s-a contruit o nouă stație de epurare, modernă, proiect ce a inclus și montarea a două stații de pompare a apelor manajere, dar și reabilitarea rețelei de canalizare din preajma unității medicale, transmite Consiliul Județean Tulcea.

Lucrările aferente investitiei „Statii de epurare și reabilitare rețea de canalizare Spitalul Judetean de Urgență Tulcea”, în cadrul implementării proiectului CLEAN RIVER, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, au fost recepționate în urma cu doar două zile, luni 31 ianuarie.
Așadar, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea au fost instalate 2 stații de pompare a apelor manajere, 1 stație de epurare modernă și reabilitați 1315 m de canalizare.
statie epurare noua spital tulcea 5 statie epurare noua spital tulcea 3 statie epurare noua spital tulcea 2 statie epurare noua spital tulcea 1
Valoare totală a lucrărilor executate inclusiv a echipamentelor achiziționate și montate este de 2.596.472,97 de lei (TVA inclus).
Proiectul CLEAN RIVER vizează actualizarea şi modernizarea soluţiilor tehnice în ceea ce priveşte infrastructura specifică colectării şi tratării apelor reziduale, a sistemelor tehnice de pompare, precum şi implementarea măsurilor integrate de monitorizare a impactului asupra mediului prin intermediul monitorizării calității apelor deversate din zona adiacentă Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea (judeţul Tulcea, România) şi oraşul Izmail (judeţul Odesa, Ucraina).
Implementarea proiectului se desfăşoară într-un consorțiu bilateral româno-ucrainean format din Comitetul Executiv al Consiliului Oraşenesc Izmail (Ucraina), Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea” Dunărea de Jos, Galaţi (România), împreună cu Consiliul Județean Tulcea.
Cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județul Tulcea este beneficiar al șapte proiecte finanțate cu fonduri europene, cea mai amplă investiție implementată, la momentul actual, fiind cea de „Reabilitare, modernizare și extindere a Spitalului Județean de Urgență Tulcea “, în valoare de 220 de milioane de lei, lucrările urmând să fie gata la finalul anului 2023.
Sursă info și foto: Consiliul Județean Tulcea

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT