Spitalul Județean de Urgență Tulcea are de acum Centru de Angiografie performant!

8 septembrie 2021 | Sanatate
Spitalul Județean de Urgență Tulcea are de acum Centru de Angiografie performant!

Spitalul Județean de Urgență Tulcea are de acum Centru de Angiografie performant!

Pacienții tulceni cu afecțiuni cardiovasculare nu vor mai trebui să meargă în alt județ să se trateze! ARES, liderul cardiologiei intervenționale din România a inaugurat astăzi un centru de Angiografie în Spitalul Județean de Urgență Tulcea! Centrul este dotat cu un angiograf performant și a fost amenajat într-un salon special de la parterul Spitalului Județean Tulcea!
angiograf spital tulcea 4 angiograf spital tulcea 1
Astfel, pacienții tulceni cunoscuți cu boli de inimă vor avea de acum acces la tratamente moderne pentru infarct miocardic acut sau aritmii cardiace, chiar în Spitalul Județean Tulcea.
Centrul a fost deschis în cadrul unui parteneriat public-privat încheiat între ARES și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, prin sprijinul Consiliului Județean de Urgență Tulcea!
Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Tulcea, doctor Tudor Năstăsescu, printre procedurile care vor fi accesibile de acum și în spitalul nostru se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac (pacemaker) sau defibrilatorul cardiac.
angiograf spital tulcea 5
Potrivit celor de la ARES, tehnologia de care dispune noul centru de angiografie din Tulcea, permite realizarea unor proceduri cu nivel mare de precizie și siguranță pentru pacient, cu expunere limitată la raze X și o cantitate mai mică de substanță de contrast pe bază de iod.
„Într-o țară în care mortalitatea de cauză cardiovasculară este peste media europeană, să fim cât mai aproape de pacienți cu astfel de soluții este extrem de important”, declară dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES.
„Venim la Tulcea cu această experiență de peste 10 ani de pionierat în cardiologia intervențională și vrem să aducem plus valoare Secției de cardiologie din Spitalul Județean, unde am găsit medici extraordinari și dedicați, cu care suntem convinși că vom face o echipă excelentă în beneficiul pacienților tulceni”, a declarat Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES.
„Atragerea de medici specialiști, asigurarea unor echipamente medicale performante și asigurarea unor condiții optime în Spitalul Județean de Urgență Tulcea sunt cei mai importanți pași pe care mi i-am asumat în beneficiul pacienților tulceni. Am adus aparatură vitală pentru funcționarea spitalului în parametri normali, iar acest angiograf a completat lista echipamentelor care vor duce la creșterea calității actului medical la nivelul spitalului. Acest centru de angiografie inaugurat astăzi la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind asfel tulcenii ce vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării. Sunt pași importanți pe care îi facem în asigurarea celor mai bune condiții pentru tulcenii care au nevoie de îngrijiri medicale și, alături de investiții de mare amploare, precum cele derulate cu fonduri europene, credem că, într-un final, vom pune Tulcea pe harta centrelor medicale importante ale țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
angiograf spital tulcea 2
ARES este prezent în spitale publice și private din București, Cluj-Napoca, Pitești și Constanța. La Constanța, laboratorul de angiografie ARES din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Andrei era până în acest moment singurul centru pentru tratarea infarctului miocardic acut din Dobrogea. În fiecare an, aici sunt salvați peste 1000 de pacienți cu infarct din cele două județe.

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT