Stiri din tulcea

Spitalul din Tulcea nu mai are, din nou, medici pediatri!

23 august 2021
Spitalul din Tulcea nu mai are, din nou, medici pediatri!

Spitalul din Tulcea nu mai are, din nou, medici pediatri!

Spitalul Județean de Urgență Tulcea se confruntă, din nou, cu o situație îngrijorătoare la capitolul medici pediatri!

Pe secția de pediatrie nu mai este decât un singur medic pediatru!

La momentul acesta garda de pe pediatrie este asigurată de la domiciliu! Nu este decât un singur medic care poate face această gardă, pentru că ceilalți au plecat. Un medic s-a mutat cu serviciul la Spitalul Orășenesc Măcin și un medic e în îngrijire și creștere copil.

a declarat astăzi Mihaela Nicolau, directoarea Direcției de Sănătate Publică Tulcea în cadrul unei ședințe la Prefectură.

Întâlnirea a fost inițiată de prefectul Marcel Ivanov, care încearcă să găsească soluții la Ministerul Sănătății în privința atragerii de medici specialiști la noi în județ. Cele mai afectate sectii din Spitalul județean Tulcea sunt Unitatea de Primiri Urgențe unde este nevoie de 17 medici de urgență, dar și Secția de Pediatrie, unde este nevoie de 9 medici pediatri!

De ani de zile, autoritățile tulcene încearcă să găsească soluții concrete de atragere a medicilor să vină să muncească la noi în judet, însă fără succes. Din 200 de medici specialiști câți ar trebui să aibă angajați, spitalul nu are ocupate decât 135 de posturi!