SORIN CÎMPEANU: Toți copiii intră în vacanță 2 săptămâni, inclusiv preșcolarii!

21 octombrie 2021 | Educatie
SORIN CÎMPEANU: Toți copiii intră în vacanță 2 săptămâni, inclusiv preșcolarii!

SORIN CÎMPEANU: Toți copiii intră în vacanță 2 săptămâni, inclusiv preșcolarii!

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut declarații importante astăzi la postul B1tv cu privire la situația școlilor în urma restricțiilor anunțate ieri de președintele Klaus Iohannis. Întrebat de prezentator de ce școlile nu se mai închid ultimele, așa cum declara anterior, ministrul Cîmpeanu a răspuns:

În Educație este nevoie de predictibilitate. Din păcate evoluția epidemiologică nu e deloc predictibilă, e departe de ceea ce am sperat cu toții, de rata de vaccinare, care ne-ar fi ajutat să ținem sub control această epidemie!

Vor fi și alte măsuri anunțate în urma ședinței CNSU și în urma ședinței de guvern care va aproba, va valida măsurile CNSU, alături de cele care vizează școlile.

a declarat ministrul Educației. Acesta a ținut să precizeze că vacanța prelungită va fi luată inclusiv de preșcolarii de grădiniță.

Oricum elevii din învățământul primar și preșcolarii intră în vacanță de luni, conform calendarului anunțat. Această vacanță se va prelungi cu încă o săptămână atât pentru preșcolari, cât și pentru elevii din învățământul primar.

De asemenea, elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal,  vor intra pentru o perioadă de două săptămâni în vacanță, începând cu 23 octombrie până pe 5 noiembrie!

În cursul acestei perioade vom avea consultări cu reprezentații elevilor și profesorilor pentru a vedea care e maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată, astfel încât elevii să nu înregistreze pierderi din materie. Două săptămâni vor putea fi compensate, mai mult nu.

a precizat ministrul Educației. Totodată, ministrul a anunțat că mai durează până ajung testele non-invazive în școli și a lăsat să se înțeleagă că și acestea este un motiv în plus pentru care au decis ca toți elevii să ia vacanță două săptămâni!

Este un alt motiv pentru reluarea școlii în condiții de siguranță. În cele două săptămâni am fost asigurați că ONAC va finaliza achiziția și acele 70 milioane de teste non-invazive care au fost aprobate prin hotărâre CNSU vor fi achiziționate!

Ministrul a explicat și de ce școlile din România nu mai pot intra în online!

Pentru cei care întreabă de ce e nevoie de o vacanță suplimentară, în loc de intrare în online, cred că sunt aceeași care nu au auzit de importanța echității în educație și vreau să le spun în felul următor: din punct de vedere al vitezei minime de transfer necesare pentru predarea online este nevoie să se poată asigura minimum 100 de megabiți pe secundă! Asta se întâmplă doar pentru jumătate din teritoriul României.

a declarat ministrul Educației astăzi într-un interviu prin telefon pentru postul B1tv.

(Sursă: https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu/videos/590630858947304/ )

 

 

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT