Sondaj INSCOP: România se îndreaptă într-o direcție total greșită, cred 81% dintre românii intervievați
Sondaj INSCOP: România se îndreaptă într-o direcție total greșită, cred 81% dintre românii intervievați
Patru din cinci români sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, relatează Adevărul.
Potrivit sondajului de opinie intitulat „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false” – Ediţia a III-a, pesimismul populaţiei privind viitorul ţării este accentuat, aproximativ 80% dintre români (faţă de 68,1% în iunie şi 70,3% în martie) fiind de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 12,5% dintre cei care au răspuns întrebărilor cred că se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 25,1% în iunie şi 23% în martie), iar 6,5% nu ştiu sau nu răspund.
Suprapunerea a trei crize majore pe o perioadă scurtă de timp – criza pandemică, criza economico-socială şi o criza politică neaşteptată şi inexplicabilă pentru populaţie, a determinat o stare de pesimism accentuată şi o prăbuşire a percepţiei cu privire la direcţia în care se îndreptă ţara.
În acest moment, cred că înregistrăm unul dintre cel mai scăzute niveluri ale indicatorului ”direcţie bună” din ultimul deceniu, cu perspectiva chiar de înrăutăţire în contextul apropierii sezonului rece şi a impactului exploziei preţurilor la energie asupra costului vieţii.
Consecinţele ignorării faptului că 80% din români cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită riscă să fie dramatice, mai ales că o parte semnificativă a populaţiei va fi împinsă în plasa unor opţiuni politice radicale care în orice caz nu vor vindeca, ci doar vor înrăutăţi problemele din societate
a declarat Remus Ştefureac, preşedintele Strategic Thinking Group, citat de adevărul.ro.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, în parteneriat cu Verifield, la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States şi finanţat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.
Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.
(sursă info: Adevărul, sursă foto: Octav Ganea)
Alte Articole
Reabilitare și Modernizare Zona Est – o altă stradă din municipiu a fost reabilitată integral
După ce, la finalul lunii septembrie, a fost anunțată reabilitarea, în cadrul proiectului Reabilitare și modernizare străzi Municipiului Tulcea, Zona Est etapa I, a străzii Plugarilor, între străzile Viticulturii și…
CISTESTE MAI MULTÎndemn către „consumatorii vulnerabili de energie” : Nu lăsa iarna să te prindă nepregătit!
În contextul în care sezonul rece se apropie, Direcția de Asistență și Protecție Socială (DAPS) Tulcea a publicat o serie de informații importante pentru cei care se încadrează în categoria…
CISTESTE MAI MULT