Stiri din tulcea

Solicitări puţine pentru taberele din judeţul Tulcea!

23 iulie 2021
Solicitări puţine pentru taberele din judeţul Tulcea!

Solicitări puţine pentru taberele din judeţul Tulcea!

Cea mai solicitată tabără din județul Tulcea până la pandemia de covid-19, tabăra Sulina, va avea anul acesta un grav de ocupare de doar 20%, a estimat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS), Liviu Urlih.

Tabăra din oraşul Sulina a avut un grad de ocupare de 107% în anul 2019, dar anul trecut a fost închisă, din cauza crizei sanitare.

„Tabăra a fost deschisă de la finele lunii trecute, dar numărul oaspeţilor este foarte mic. Cred că în acest sezon estival gradul de ocupare va fi de 20% cel mult”, a afirmat directorul DJTS.

Situaţia se explică prin lipsa programului guvernamental ARC, program dedicat românilor din diaspora, care atrăgea în tabăra din Sulina în fiecare sezon estival câteva mii de persoane.

Liviu Urlih a menţionat că Sulina a găzduit în acest an o tabără a tinerilor şahişti, una a practicanţilor de karate kyokushin, iar în curând îi va primi pe tinerii ornitologi.

„Tabăra s-a degradat, cât timp două ierni nu a fost folosită. Sperăm ca anul acesta, cu veniturile atrase, să facem lucrările de reparaţii care se impun”, a menţionat directorul Liviu Urlih.

Potrivit sursei, o noapte de cazare în tabăra din oraşul Sulina, care are o capacitate de 200 de locuri, costă 50 de lei, iar preţul celor trei mese servite aici este de 45 de lei.

Cea de-a doua tabără funcţională în judeţul Tulcea, cea din oraşul Babadag, dispune de 40 de locuri şi oferă doar cazare, iar preţul pentru o noapte este de 35 de lei de persoană.

Cele două tabere vor fi deschise publicului până în luna septembrie.

(sursa info: agenția Agerpres
sursă foto: Ministerul Sportului si Tineretului)