Stiri din tulcea

Site-uri guvernamentale au fost atacate cibernetic în această dimineață

29 aprilie 2022
Site-uri guvernamentale au fost atacate cibernetic în această dimineață

Site-uri guvernamentale au fost atacate cibernetic în această dimineață

 

Potrivit unei informări a Guvernului României, în această dimineață, au avut loc atacuri cibernetice ce au afectat activitatea a 3 site-uri guvernamentale (gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro) precum și a cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare.

Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat la Digi24 că atacul a blocat accesul utilizatorilor la pagină, nefiind afectate date sensibile sau confidențiale.

Specialiştii IT de la nivelul structurilor guvernamentale au acționat imediat,  în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, pentru  restabilirea accesului şi identificarea cauzelor și în consecință accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

„Atacul a implicat un nivel extrem de intens de accesare a acestor site-uri și a activat nivelul de protecție care a blocat accesul celor care voiau să intre pe aceste site-uri.

Nu au mai fost atacuri recente de acest tip. Specialiștii IT din România au capacitatea de a gestiona astfel de situații”,

a menționat Dan Cărbunaru.

Ulterior, Poliția de Frontieră a transmis informații legate de atacul asupra site-ului instituței : www.poliţiadefrontieră.ro, ce a fost respins de către specialişti :

„Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta. Site-ul Poliţiei de Frontieră conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei de Frontieră”.