Stiri din tulcea

Șișcu: Nu e cazul să petrecem, PNRR nu este un cadou, ci o responsabilitate uriașă spre dezvoltare

28 septembrie 2021
Șișcu: Nu e cazul să petrecem, PNRR nu este un cadou, ci o responsabilitate uriașă spre dezvoltare

Șișcu: Nu e cazul să petrecem, PNRR nu este un cadou, ci o responsabilitate uriașă spre dezvoltare

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni, la București, aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ea spunând că sunt la mijloc 29 de miliarde de euro pentru investiții, astfel că trebuie implementate toate proiectele asumate. Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că negocierile au durat atât de mult nu dintr-o eroare, ci pentru că s-a dorit un plan care să poată fi implementat imdiat. Primii bani din PNRR – 3,8 miliarde de euro – ar urma să fie primiți de România la finalul lui noiembrie, potrivit premierului Florin Cîțu, relatează hotnews.ro.

aprobare pnrr ursula iohannis citu

ursula

Munca cea grea acum începe: va trebui ca planul să fie implementat, această etapă va fi crucială. Avem trei ani pentru a vedea primele rezultate

a declarat, ieri, Ursula von der Leyen după aprobarea PNRR, relatează biziday.ro.

George Șișcu, deputat PNL de Tulcea recunoaște că România nu trebuie să primească miliardele de euro alocate prin PNRR ca pe un simplu cadou și că de abia acum încep provocările cu privire la implementarea acestui program:

Siscu pnrr 1

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu înseamnă un cadou al Uniunii Europene pentru România, ci este o şansă uriaşă cu care posibil să nu ne mai întâlnim în următoarele decenii.

Vizita la Bucureşti a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reprezintă semnalul transformării ţării noastre într-un imens şantier până în 2026. Este un moment important pentru România, de noi depinde dacă reuşim să schimbăm din temelii această ţară.

Nu este însă cazul să petrecem. Euforia ar trebui să se încheie repede.  Cele 29 de miliarde de euro le vom obţine prin multă muncă şi numai dacă vom fi capabili să ducem proiectele la care ne angajăm la bun sfârşit.

Am văzut ce s-a întâmplat în exerciţiile financiare anterioare, când nu am fost în stare să cheltuim integral banii alocaţi României.

Rămâne de văzut dacă am învăţat ceva din experienţele neplăcute de după 2007, când am crezut că autostrăzile, spitalele sau şcolile se vor construi singure.

Prin PNRR, România se angajează că va construi sute de kilometri de autostradă, va moderniza alte câteva sute de kilometri de cale ferată şi va realiza peste 3.500 de kilometri de reţele de apă şi canalizare. Sunt preconizate investiţii în toate domeniile, inclusiv în sănătate şi educaţie.

Vestea bună este că banii nu vor merge în consum, ci vor fi dirijaţi către investiţii. Pentru aceasta avem nevoie de o guvernare stabilă, dar şi de un climat politic sănătos, fără abordări electorale şi populiste.

a declarat George Șișcu, deputat PNL de Tulcea în Parlamentul României.

sursă foto: hotnews.ro