Stiri din tulcea

Sindicaliștii din Sănătate răbufnesc: ”Domnule Cîţu, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4”

28 septembrie 2021
Sindicaliștii din Sănătate răbufnesc: ”Domnule Cîţu, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4”

Sindicaliștii din Sănătate răbufnesc: ”Domnule Cîţu, vei reuşi să-ţi înjumătăţeşti singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4”

Sindicaliştii din Sănătate reacţionează, marţi, după ce Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde de către personalul din domeniu, sub sancţiunea suspendării contractului de muncă.

„AȚI MAI VĂZUT VREODATĂ UN GENERAL CARE, ÎN PLIN RĂZBOI, ÎȘI ÎNJUMĂTĂȚESTE CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ARMATA?
Dacă nu, aveți acum ocazia! În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private, SUB AMENINȚAREA CU SUSPENDAREA ȘI APOI DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ, să facă dovada:
1. fie a vaccinării anti-COVID;
2. fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni;
3. fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, COSTURILE TESTĂRII FIIND SUPORTATE DE ANGAJAT!”, scrie Federația Sanitas pe pagina sa de socializare.
sanitas certificat verde
Sindicaliștii precizează totodată că în cazul în care se va aplica, la o lună de la publicarea ei în Monitorul Oficial, probabil că aproape jumătate dintre angajații din sănătate (oameni care țin să le fie respectat dreptul constituțional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut!
„Cu alte cuvinte, domnule ”general Cîțu”, vei reuși să-ți înjumătățești singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4!
Când știi că ATI-urile sunt pline!
Când știi că nu ai personal medical suficient iar cel existent este hăituit deja de un an și jumătate de criză sanitară!
Când rata de infectare crește vertiginos de la o zi la alta!
Când ești conștient că partidul tău, aflat la guvernare (partid la care ți-ai dorit din răsputeri să fii ales președinte), tocmai a desfășurat un congres cu 5000 de oameni prezenți sub același acoperiș, sfidând orice lege și orice bun-simț!” mai scrie Sanitas pe Facebook.
Sanitas a anunțat că în perioada următoare va folosi toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege!
Vezi aici proiectul de lege:
La rândul lor, sindicaliştii TESA din Sănătate cer gratuitatea testelor pentru Covid 19, pentru întreg personalul din sănătate.

”Este vorba deci despre un proiect de lege abuziv! Segregarea poate fi eliminata prin asigurarea gratuităţii testelor pentru depistarea Covid 19 pentru personalul care lucrează în sănătate, în primul rând”, au mai precizat sindicaliştii TESA.

Certificatul verde ar urma să devină obligatoriu pentru personalul medical, conform unui proiect al Ministerului Sănătăţii anunțat aseară, proiect despre care ministrul Cseke Attila a declarat că se doreşte a fi adoptat în regim de urgenţă, relatează news.ro.

Măsurile se vor aplica şi pentru personalul IGSU/ISU, IGAv şi al laboratoarelor de analize medicale, mai relatează news.ro.

sursă foto: g4media.ro