Siguranță maximă la Zilele Municipiului Tulcea

12 august 2022 | Actualitate
Siguranță maximă la Zilele Municipiului Tulcea

Siguranță maximă la Zilele Municipiului Tulcea

Instituția Prefectului –Județul Tulcea ne-a transmis, azi, recomandările și măsurile Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, cu privire la evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Tulcea :

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea

Zilnic, jandarmii vor fi prezenți la manifestările dedicate Zilelor municipiului, astfel încât cetățenii să se bucure de aceste evenimente în siguranță.
Aceștia vor fi prezenți în zona Plajei – Lac Ciuperca, în Piața Tricolorului, dar și în Piațeta Navaliștilor, cartier Dalas, unde recomandă cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu pătrundă cu mijloacele auto în zonele destinate manifestărilor, să evite implicarea în conflicte și consumul de alcool în altă parte decât locurile special amenajate.
Sunt interzise scăldatul în Lacul Ciuperca și participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente.
De asemenea, Jandarmeria Tulcea recomandă participanților să parcheze autoturismele în apropierea desfășurării manifestărilor, astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele forțelor de ordine, ambulanță sau pompieri și atrage atenția cu privire la supravegherea copiilor, pentru a preveni rătăcirea acestora.
Întrucât se estimează prezența unui public numeros, pe lângă prevenirea incidentelor de orice natură, jandarmii vor avea în atenție și prevenirea consumului de substanțe interzise, reamintind cetățenilor că pot solicita sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv, în caz de nevoie și ori de câte ori sesizează producerea unor fapte antisociale!

Jandarmeria Tulcea urează un călduros ,,La mulți ani!” tuturor tulcenilor și marinarilor români!

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii din cadrul IPJ Tulcea vă recomandă:
Recomandări pentru pietoni- să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea; să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare; – să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa; nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
– Să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.
– când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică. Atentie! Aici nu aveţi prioritate; – nu traversaţi drumul în fugă!
fiţi mult mai atenţi la traversare noaptea sau atunci când vizibilitatea este redusă;  În condiţii de carosabil umed, spaţiul necesar pentru frânare creşte foarte mult.
Recomandări pentru conducătorii auto
* înainte de a pleca la drum asiguraţi-vă că autovehiculul este în stare bună de funcţionare !
* nu vă urcaţi la volan dacă a-ţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit !  Nu este pusă numai viaţa dumneavoastră în pericol ci şi a celorlalţi participanţi la trafic.
* respectaţi regulile de circulaţie şi adaptaţi conduita la condiţiile de trafic !
* respectaţi reglementările legale privind transportul copiilor (folosiți centura de siguranţă şi scaunul special pt. copii).
* Folosiţi centura de siguranţă (conducători auto şi pasageri) pentru diminuarea riscului victimal.
* nu ascultaţi muzica şi nu vorbiţi la telefon fără handsfree în timp ce vă deplasaţi cu autovehiculul, astfel încât să puteţi fi atent la traficul rutier;
Aceste recomandări sunt importante pentru toţi participanţii la trafic (pietoni, conducători auto-moto, biciclişti) deoarece Siguranţa personală este o problemă care trebuie să preocupe pe fiecare !

Apelaţi cu încredere la Poliţie atunci când siguranţa dumneavoastră şi integritatea vă sunt puse în pericol!

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea
Măsuri de siguranță pentru o minivacanță reușită

În perioada 13-17 august, în orașul Tulcea vor avea loc o serie de activități cultural artistice și religioase, prilejuite de “Zilele municipiului Tulcea” care se vor desfășura în perioada 13-15 august, „Ziua Marinei Române” și „Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului” celebrate în ziua de 15 august, urmate în perioada de 16-17 august de un eveniment dedicat iubitorilor de vehicule pe două roți.
Deoarece este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii tulceni se vor afla zilnic la datorie, asigurând răspunsul operativ în orice situație de urgență.
Începând de sâmbăta, 13 august și până pe data de 17 august, în toate zonele de desfășurare a evenimentelor, vor fi mobilizați un număr de 24 de subofițeri care vor încadra autospecialele de stingere și ambulanțele SMURD, pregătiți să intervină în caz de producere a unui incendiu, de acordare a asistenței medicale sau în cazul producerii altor situații de urgență.
Pe linie preventivă, în aceste zile, se derulează acțiuni de îndrumare și control la unități turistice de cazare și alimentație publică. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, precum și existența autorizațiilor de securitate la incendiu.
Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în condiții de siguranță, pompierii tulceni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări:
parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la eveniment se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție;
– resturile menajere vor fi aruncate doar în locuri special amenajate deoarece în timpul unui incendiu acestea pot contribui la propagarea rapidă a flăcărilor;

se va evita fumatul în locuri aglomerate iar mucurile de țigară se vor arunca doar în locuri special amenajate;
în cazul producerii unei situații de urgență în lăcașurile de cult, părăsirea încăperii se va efectua fără a crea panică;
lumânările aprinse în biserică trebuie ținute la distanță față de păr, haine sau alte obiecte care se pot aprinde ușor;
se recomandă evitarea introducerii în zonele aglomerate a substanțelor inflamabile;
cazarea în unitățile de turism se va efectua cu respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor;
orice situație de urgență trebuie imediat anunțată prin apelarea numărului unic de urgență 112;

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea urează tulcenilor distracție plăcută și zile liniștite și fără evenimente negative!

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea

În vederea asigurării măsurilor specifice de prevenire a consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate acestuia, în cadrul evenimentelor cultural-artistice prilejuite de Zilele Municipiului Tulcea, specialiștii Centrului Antidrog, în colaborare cu reprezentanții structurilor MAI, vor disemina participanților informații referitoare la consecințele medicale, psiho-sociale și juridice ale consumului de droguri.
Astfel, în cadrul Punctului de informare mobil constituit cu această ocazie, îi invităm pe cei interesați să se adreseze specialiștilor:
– pentru a obține informații cu privire la tipurile de substanțe psihoactive, efectele acestora, în acest sens putând accesa, cu ajutorul codului QR pus la dispoziție, site-ul www.infodrog.ro;
– pentru a testa ochelarii speciali care imită optic efectele consumului de alcool si droguri, conștientizănd riscurile la care s-ar putea expune consumând droguri;
– și nu în ultimul rând, pentru a beneficia de consiliere voluntară asigurată de psihologul centrului, având posibilitatea de a efectua, la cerere, testul DUDIT, utilizat în identificarea tulburărilor de dependenţă.
Totodată, în cazul unor situaţii deosebite, îndrumăm populaţia să se adreseze Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog în vederea asigurării serviciilor de specialitate sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112, dacă starea de sănătate se agravează.

Atragem atenția asupra faptului că alcoolul și celelalte tipuri de droguri creează dependență și nu rezolvă problemele, ci le agravează.

Instituția Prefectului –Județul Tulcea
Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea
Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea

(comunicat de presă Prefectura Tulcea)

Alte Articole

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT
Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT