Și totuși, vacanța de primăvară nu cuprinde Paștele

14 februarie 2023 | Actualitate
Și totuși, vacanța de primăvară nu cuprinde Paștele

Și totuși, vacanța de primăvară nu cuprinde Paștele

 

Ministerul Educației a transmis azi că a aprobat modificările la calendarul anului școlar 2023-2024: școala va începe pe 11 septembrie și se va încheia pe 21 iunie pentru majoritatea elevilor (mai puțin pentru cei din ani terminali), dar singura modificare față de varianta pusă în dezbatere publică este legată de faptul că Săptămâna Verde și Școala Altfel se pot derula de la începutul anului școlar până pe 26 aprilie, și nu 12 aprilie cum era inițial, după cum scrie pe edupedu.ro.

Prin urmare, calendarul anului școlar 2023-2024 care a fost avizat de Ministerul Educației după o ședință cu partenerii de dialog social, a fost transmis greșit, iar forma aprobată este de fapt cea din proiectul supus dezbaterii publice, cea în care vacanța de primăvară nu cuprinde Sărbătoarea de Paște.

Anul școlar viitor 2023-2024 va începe la 11 septembrie 2023 și se va încheia în data de 21 iunie 2024 și va avea tot 36 de săptămâni, potrivit calendarului aprobat marți în ședința Comisiei de Dialog Social. Avizul CDS este unul consultativ, urmează ca ministerul să emită un ordin privind structura anului școlar 2023-2024, care să fie publicat în Monitorul Oficial.
Împărțirea pe module rămâne, potrivit proiectului, la fel și vacanța de schi în luna februarie, decisă de inspectoratele școlare.

Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost în dezbatere publică timp de 10 zile, perioadă în care mai multe organizații și grupuri de părinți, reprezentate de Federația părinților și aparținătorilor legali din România (FEPAL) au propus ca perioada sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță, adică în loc de cele două săptămâni din aprilie, vacanța să fie de pe 27 aprilie până pe 7 mai.

(surse info, foto : edupedu.ro, edu.ro)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT