Stiri din tulcea

Și pe canalele din deltă au început pregătirile pentru noul sezon turistic

18 aprilie 2024
Și pe canalele din deltă au început pregătirile pentru noul sezon turistic

Și pe canalele din deltă au început pregătirile pentru noul sezon turistic

 

Din categoria actiunilor derulate în Delta Dunării prin care se asigură siguranța navigației pe traseele turistice, în zona brațului Sf. Gheorghe a avut loc o primă acțiune de îndepărtare a materialului lemnos (sălcii prăbușite și alte cioate) de pe canalele navigabile/trasee turistice care bloca traficul naval și făcea dificilă și periculoasă circulația ambarcațiunilor, după cum a anunțat Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

ARBDD curatenie pentru noul sezon turistic apr 24 2

Prin această acțiune, efectuată de inspectori ecologi din cadrul Comisariatului Regional Murighiol – Sf. Gheorghe al ARBDD, împreună cu agenții economici, prestatori de servicii turistice din partea Asociației Operatorilor din Turism ,,Murighiol Delta Dunării”, s-a dat startul pregătirilor pentru noul sezon turistic.

ARBDD curatenie pentru noul sezon turistic apr 24 3

Concret, la acțiune au participat 18 persoane cu 12 ambarcațiuni din cadrul Asociației Operatorilor din Turism ,,Murighiol Delta Dunării” și o ambarcațiune și doi inspectori ecologi din cadrul ARBDD și au fost degajate canalele: Perivolovca, Litcov, Uzlina, Potcoava, Isac 1.

Potrivit ARBDD, în funcție de condițiile meteorologice, astfel de acțiuni vor continua în zona Mahmudia, Dunavăț și pe alte trasee turistice din perimetrul RBDD, asigurându-se astfel circulația pe canale în siguranță.
(sursă info și foto : fb ARBDD)