Și-n țara noastră a crescut numărul de cazuri noi Covid 19 înregistrate săptămânal

4 iulie 2022 | Sanatate
Și-n țara noastră a crescut numărul de cazuri noi Covid 19 înregistrate săptămânal

Și-n țara noastră a crescut numărul de cazuri noi Covid 19 înregistrate săptămânal

La nivel județean, față de săptămâna 20 – 26 iunie 2022, avem 1 persoană internată în secția Covid, conform buletinului de presă emis azi de Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), aproape dublu comparativ cu cele 3.974 de cazuri de săptămâna anterioară.

În total, pe teritoriul României, am depășit 2,9 milioane de cazuri Covid 19 iar incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,31.

Potrivit celor declarate azi de ministrul sănătății, Alexandru Rafila, această perioadă de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, ce există și în alte țări din Europa, se datorează subvariantei BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate și pe cele trecute prin boală, dar situația nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul Rafila a vorbit și despre un scenariu pesimist în care, la începutul lunii august, s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi.

În plus, ministrul a reamintit de binecunoscutele măsuri privind utilizarea măştii în spaţii închise sau în mijloacele de transport în comun, evitarea aglomeraţiei şi igiena mâinilor și a menționat că sunt la nivel de recomandare dar respectarea lor ne poate scuti de o eventuală îmbolnăvire care să ne strice planurile din această vară.

”Autorităţile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. (…) Să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare”,

a mai spus ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Creșterea cazurilor de COVID-19 se observă la nivel mondial, cu 18% mai multe cazuri fiind raportate global săptămâna trecută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care avertizează, prin directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, că ”pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”, transmite digi24.

”Dacă ţările bogate vaccinează copiii încă de la vârsta de şase luni şi plănuiesc să organizeze viitoare campanii de vaccinare, este de neînţeles sugestia potrivit căreia state cu venituri mici nu ar trebui să-şi vaccineze populaţiile şi să ofere doze de rapel celor mai vulnerabili”,

a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Temerea directorului OMS este că anumite state au devenit permisive cu procedura de depistare a cazurilor şi a transmiterii virale, cu toate că grupurile cele mai vulnerabile, în special vârstnicii şi angajaţii sanitari, au rămas nevaccinaţi.

(surse info și foto : buletin de presă ms.ro, fb MinisterulSanatatii, digi24.ro )

Alte Articole

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

14 iunie 2024

  În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de…

CISTESTE MAI MULT
Suntem în „luna națională a informării despre efectele consumului de alcool”

Suntem în „luna națională a informării despre efectele consumului de alcool”

12 iunie 2024

Campania de informare, educare și comunicare „ALCOOLUL TE FACE SA-TI PIERZI SIMTURILE, NU PROBLEMELE !”, prin care se subliniază impactul negativ pe care consumul de alcool îl are asupra sănătății,…

CISTESTE MAI MULT