Și-n acest an, majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor

22 martie 2023 | Economie
Și-n acest an, majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor

Și-n acest an, majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor

6 din 10 angajatori vor acorda majorări salariale în 2023, din care mai mult de o treime vor oferi un plus între 5% și 10% la salariu, în condițiile în care 73,7% au adoptat această măsură și anul trecut, conform unui sondaj eJobs, realizat în luna februarie, pe un eșantion de 130 de companii angajatoare.

Majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor și în 2023 dar un sfert dintre respondenții sondajului spun că salariile nu vor crește cu mai mult de 5% anul acesta.
37,5% dintre angajatori au programate măriri între 5% și 10% comparativ cu anul trecut, 20,8% anunță majorări de 10% – 20%, iar 12,5% spun că salariile vor fi ajustate cu inflația.

Potrivit comunicatului eJobs, primit azi la redacție, există deja o aliniere din punctul de vedere al acordării acestor creșteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că ele vor viza toți angajații din companie. 18,2% dintre firme declară că fiecare manager de departament va decide ce angajați vor primi salarii mărite, în funcție de performanța acestora. 9,1% au bugetate creșteri în special pentru angajații din poziții entry level, iar 4,5% le vor direcționa către specialiștii din companie, ca metodă de retenție.

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens.
Pare că și 2023 este în aceeași linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorărisalariale în medie cu 5% – 10%. Este o marjă procentuală aplicată și anul trecut, în ceamai mare parte a cazurilor.

Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariilecu inflația, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind căacesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul.

21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, menționat de 12% dintre respondenți, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susține creșteri salariale înacest an”,

spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs (prima platformă de recrutare din România).

(sursă info, foto : comunicat de presă eJobs, fb fiiinformat)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT