Stiri din tulcea

Și-n acest an, diversitatea lingvistică a Europei este promovată prin concursul LinguaTest

20 septembrie 2023
Și-n acest an, diversitatea lingvistică a Europei este promovată prin concursul LinguaTest

Și-n acest an, diversitatea lingvistică a Europei este promovată prin concursul LinguaTest

Azi, 20 septembrie 2023, este prima zi a concursului LinguaTest, ce este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ce este sărbătorită anual pe data de 26 septembrie, după cum scrie pe pagina oficială Comisia Europeană în România.

Scopul concursului este încurajarea învățării limbilor străine și promovarea diversității lingvistice și culturale a Europei.

Până pe 30 septembrie, cei ce se înscriu în concurs îsi pot testa cunoștințele lingvistice și pot câștiga premiul cel mare (o tabletă) sau unul dintre celelalte 3 premii identice (ce conţin  tote bag personalizat, power bank personalizat, bluetooth speaker personalizat, bluetooth earbuds personalizate și un European passport booklet), potrivit linguatest.ro.

Concursul se adresează cetățenilor români , cu domiciliul sau reședință în România, ce trebuie să parcurgă pașii de mai jos :
– să citească Regulamentul concursului și să accepte condițiile acestuia;
– să completeze în mod corect și complet formularul de înscriere la Concurs pe site-ul linguatest.ro;
– să răspundă la cele 30 de întrebări ale testului de cunoștințe lingvistice și cultură generală de pe site-ul linguatest.ro, în timpul alocat.

În perioada 3 – 5 octombrie 2023 se va face selecția câștigătorilor prin tragere la sorți, iar anunțarea acestora se va face începând cu data de 6 octombrie 2023, tot pe site-ul linguatest.ro dar și pe site-ul sau pagina Reprezentanței Comisiei Europene în România.

(surse info, foto : fb comisia.europeana.in.romania, linguatest.ro)