Stiri din tulcea

Și-n acest an, Centrul de Transfuzie Sanguină marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

13 iunie 2023
Și-n acest an, Centrul de Transfuzie Sanguină marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Și-n acest an, Centrul de Transfuzie Sanguină marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină Tulcea dorește să le mulțumească și să îi felicite „pentru gestul lor de-a salva vieți” pe toți tulcenii din municipiu și județ care i-au trecut pragul în calitate de donatori și îi invită mâine, 14 iunie 2023, între orele 7.30 și 12.00, la sediul din str. Alunișului nr 15, pentru a sărbători Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

În cadrul evenimentului, donatorii tulceni vor primi câte o diplomă și o surpriză.

Centru Transfuzii Tl Z Mond Donator Sange 23

Pe lângă faptul că celebrarea în întreaga lume a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge ( World Blood Donor Day) este un prilej de a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb, în data de 14 iunie se dorește și creșterea gradului de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge, potrivit ro.wikipedia.org.

Această zi a fost înființată în urma succesului de care s-a bucurat Ziua Mondială a Sănătății din anul 2000, desfășurată sub sloganul „Sângele salvează vieți” , având ca temă importanța donării de sânge.

Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 în Africa de Sud.

Ziua mondială a donatorilor de sânge este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății(OSM), alături de Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială a malariei, Ziua Mondială a Hepatitei și Ziua mondială de combatere a SIDA.

( surse : fb Centrul-De-Transfuzii-Sanguine-Tulcea, ro.wikipedia.org)