Stiri din tulcea

Și-n acest an, cei mai pricepuți sanitari din județul Tulcea au ajuns pe podium

28 iulie 2023
Și-n acest an, cei mai pricepuți sanitari din județul Tulcea au ajuns pe podium

Și-n acest an, cei mai pricepuți sanitari din județul Tulcea au ajuns pe podium

Echipajul Școlii „Alexandru Ciucurencu ” Tulcea, câștigător al locului I de la secțiunea gimnaziu, în cadrul etapei județene a concursului „Sanitarii Pricepuți ” din acest an, au obținut Locul III la nivel național, după cum a anunțat Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea.

Concursul „Sanitarii Pricepuți” – Faza națională s-a încheiat azi, 28 iulie și s-a desfășurat la Băile Olănești, județul Vâlcea.
Pe Locul I s-a clasat echipajul județului Ilfov, al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Buftea iar Locul II a fost câștigat de echipajul Sectorului 1 din București, al Liceului Teoretic „Jean Monnet” din capitală.

„Cu două note de 10 și trei de 9,50 la proba practică, sanitarii noștri au obținut Locul III, păstrând astfel Tulcea în topul celor mai bune echipaje din țară”, scriu cu mândrie reprezentanții filialei tulcene a organizației Crucea Roșie Română.

Crucea Ro Tl sanitarii priceputi tulceni pe podium 2023

Echipa a fost formată din Paraschiv Călin – lider , Manolache Elena-Aniela, Șuteu Sebastian , Pintilie Alexandra și Stoian Denisa Aura Mihaela și a fost pregătită și coordonată de Alina-Dorina Haiman, profesor de biologie.

Etapa județeană a concursului de educație pentru sănătate și acordarea primului ajutor „Sanitarii Pricepuți” 2023 a avut loc, la finalul luniii mai, în Parcul Personalităților din municipiul Tulcea,

Concursul, înscris în Calendarul Național al Activităților Educative, a fost organizat, ca în fiecare an, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea.

La startul competiției s-au aliniat 14 echipaje, 8 echipaje de gimnaziu și 6 echipaje de liceu.

Toți participanții au demonstrat că dețin cunoștințele teoretice și au abilitățile practice de a oferi primul ajutor, în caz de necesitate, fiind apreciați de juriu pentru prestația lor prin diplome, cupe, medalii și premii.

La secțiunea gimnaziu, podiumul a fost ocupat de echipajele de la :
Școala „Alexandru Ciucurencu” – Locul I
Școala Gimnazială Sarichioi – Locul II
Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” – Locul III
Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – Mențiunea I
Echipajele de la liceu care au urcat pe podium au fost de la :
Colegiul Dobrogean ” Spiru Haret” – Locul I
Liceul Teoretic „Ion Creangă” – Locul II
Liceul Teoretic ” Grigore Moisil” – Locul III
Colegiul Economic „Delta Dunării” – Mențiunea I

(surse info, foto : fb Crucea-Roșie-Română-Filiala-Tulcea, fb crucearosieromana)