Și în acest an, singurul concurs feminin de pescuit la biban în echipă, din România, este la Mila 23

10 iunie 2024 | Eveniment
Și în acest an, singurul concurs feminin de pescuit la biban în echipă, din România, este la Mila 23

Și în acest an, singurul concurs feminin de pescuit la biban în echipă, din România, este la Mila 23

 

În acest an, Bibaniada de la Mila 23, singurul concurs feminin de pescuit la biban în echipă, din țara noastră, va avea loc în primul weekend din vacanța de vară, mai exact, sâmbătă, 22 iunie 2024, după cum a anunțat Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, care organizează acest eveniment cu sprijinul femeilor din Mila 23.

Pentru cei care cred că pescuitul este doar pentru bărbați, ei bine… vă așteptăm la Mila 23 pentru a vă convinge personal că nu este deloc așa.
În inima Deltei există pescărițe care știu să folosească lanseta, iar dacă asta o să vă pară oarecum natural într-un context tradițional lacustru, atunci mai trebuie să știți că lor li se vor alătura și alte pescărițe, din toată țara, cu care vor face echipă,
scrie pe pagina evenimentului, ajuns la cea de-a patra ediție.

Concursul, ce este inspirat de tradiția din satul Mila 23, când, după perioada de prohibiție, femeile din sat ies pe baltă să pescuiască biban, este organizat în 3 manșe :

1. concurs de pescuit,
2. festival gastronomic cu saramuri de biban și alte delicatese pescărești,
3. program artistic, dar și multe alte surprize, evenimentul fiind completat de ateliere educative pentru copii, ateliere creative pentru publicul larg și un târg de produse locale.

Locul de desfășurare: Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară (Mila 23, Str. Nufărului 63C), ce a fost inaugurat luna trecută, în 23 mai 2024.

P R O G R A M  Bibaniada 2024, 22 iunie:
– 06:00 Adunarea participantelor la Muzeul Ivan Patzaichin
Formarea echipelor / Instructaj / Îmbarcare
– 06:30 Plecarea spre canal Ligheanca (locul de pescuit)
– 07:00 START concurs de pescuit
– 11:30 STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
– 12:00 Cântărirea capturilor (Mila 23)
– 12:30 – 17:00 Festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice / artizanale
– 13:30 Program artistic
– 17:00 Festivitatea de premiere
– 17:30 – 21:00 Party (DJ)

Alte detalii:
– Formarea echipelor: Se vor forma echipe din 2 pescărițe, una fiind o localnică din Mila 23
– Numărul maxim de echipe admis: 25
– Înscrierile se fac completând un formular sau prin mesaj în eveniment.

În concluzie, “Bibaniada de fete” este un eveniment multidisciplinar, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, obiceiurile, muzica tradițională și ideea de turism lent.

*
Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 sprijină dezvoltarea locală din Delta Dunării și din alte regiuni naturale din România, promovează patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală şi naturală și încurajează un stil de viață sănătos prin practicarea mișcării în aer liber.

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară celebrează succesele lui Ivan Patzaichin și oferă un cadru pentru expunerea preocupărilor sale privind Delta, pentru încurajarea și exprimarea culturii și tradițiilor lipovenilor din Mila 23 și pentru punerea în valoare a biodiversității fragile a Deltei Dunării.
Prin proiecte de educație și asigurarea unui spațiu pentru rezidențe artistice și de cercetare, Muzeul va deveni un pilon esențial în viața comunității și va contribui la evoluția Deltei Dunării și la bunăstarea locuitorilor ei, oferind tuturor zonelor naturale protejate din țară un model de instituție bazată pe principii moderne de colaborare comunitară.

(sursă info și foto : fb Bibaniada – concurs de pescuit feminin la Mila 23 / Festival muzical și gastronomic)

Alte Articole

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

19 iunie 2024

Pe lângă filmări și proiecții, în programul evenimentelor derulate de Tulcea Film Society în aceste zile la Sulina se află și un Prânz Comunitar dedicat copiilor din Sulina, după cum…

CISTESTE MAI MULT
Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

19 iunie 2024

Lucrările de atestat ale absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” din municipiul Tulcea - promoția 2024 vor fi expuse la demisolul Casei Avramide începând de mâine, 20 iunie, potrivit celor…

CISTESTE MAI MULT