Stiri din tulcea

Și elevii tulceni protestează în negru pentru burse

20 ianuarie 2022
Și elevii tulceni protestează în negru pentru burse

Și elevii tulceni protestează în negru pentru burse

„Purtăm negru pentru bursele elevilor!” Protest al Consiliului Județean al Elevilor Tulcea față de creșterea pragului bursei de merit la nota 9,50! Astfel, elevii tulceni se alătură celor din țară și protestează față de ordinul de ministru ce prevede modificarea pragului de acordare a bursei de merit de la 8,50 la 9,50.

🔊La nivel național, în ultimele două săptămâni, mii de elevi au protestat pentru că nu sunt de acord cu decizia luată de minister în legătură cu acordarea burselor.
◼️Elevi din toate județele țării s-au îmbrăcat în negru și au semnalat pașnic necesitatatea unui mecanism eficient de acordare a burselor.
◾️La nivelul județului Tulcea, Liceul Teoretic Grigore Moisil a luat initiativa, acest demers fiind mai apoi preluat și dezvoltat de către Consiliul Județean al Elevilor încât să fie totul în concordanță cu interesele și dorințele elevilor.
AȘADAR: Încurajăm și ceilalți elevi din județ să se alăture protestului pentru acordarea burselor într-un mod corect

transmite Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea pe pagina sa de socializare.

Inclusiv elevii Liceului de Arte din municipiul Tulcea au participat ieri la acest protest, între orele 11-13! În timp ce profesorii erau în grevă de avertisment, protestau și elevii pașnic îmbrăcați în negru!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, pe 9 ianuarie, că în anul 2022 vor beneficia de burse 660.000 de elevi, iar aceste burse vor fi împărţite în şase categorii – de performanţă, de merit, de studiu, sociale, profesionale şi bursa „Bani de liceu”.

În 2022 am diferenţiat bursele pe categorii, sunt şase categorii de burse, nu este doar bursa de merit. Bursa de performanţă – 500 de lei, bursa de merit – 200 de lei, bursa de studiu – 150 de lei, mai mult decât a fost anul trecut bursa de merit, iar bursa de studiu se dă tuturor elevilor care îndeplinesc condiţiile şi au medie peste 7,50. ( …) A patra categorie este bursa socială unde am crescut de la câţiva lei la 100, iar acum este 200 de lei, să fie direcţionată către acei elevi care sunt într-adevăr în dificultate. A cincea categorie este bursa profesională – 100.000 de elevi beneficiază de bursă profesională, tot de 200 de lei pe lună, iar a şasea categorie este bursa de ‘Bani de liceu’ – 250 de lei pe lună, alţi 23.000 de elevi pot beneficia. În total 660.000 de elevi vor beneficia în anul 2022 de bursă

a declarat Cîmpeanu la Digi 24.

Cu toate că bursele ar trebui să reprezinte un stimulent educațional, mărirea pragului bursei de merit la 9,50 ar reduce numărul beneficiarilor cu aproximativ 400.000 de elevi și este o metodă total inechitabilă și nedreaptă de a promova performanța în sistem – precizează Consiliul Național al Elevilor care a demarat acest protest în toată țara.

Sursă info: Facebook Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, Ilustratie: turnulsfatului.ro