Sfărșit de săptămână bogat în evenimente, în județul nostru

12 mai 2023 | Actualitate
Sfărșit de săptămână bogat în evenimente, în județul nostru

Sfărșit de săptămână bogat în evenimente, în județul nostru

Până luni, 15 mai, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, manifestări cultural-artistice, comemorative, gastronomice și sportive, la care jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii, după cum a transmis Jandarmeria Tulcea.

Festivalul Internațional al Păstoritului, ediția a XX-a, a început deja de ieri, 11 mai, la Sarighiol de Deal cu scopul de a prezenta publicului tradiții și obiceiuri de păstorit.

În cadrul evenimentului, ce se va desfășura până luni, 15 mai 2023, sunt programate spectacole artistice pe scena din Piața Civică (municipiul Tulcea) și pe scena din fața Centrului Cultural din Sarighiol de Deal.

În perioada 12 – 13 mai, în orașul Sulina va fi organizată o manifestare comemorativă, cultural-artistică și gastronomică intitulată Parastasul Piraților Nepomeniți, ediția a VI-a,  ce va atrage ca în fiecare an participarea unui public numeros.

Sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 11.00, în poiana din Pădurea Ciolpani a localității Fântâna Mare, se va desfășura manifestarea cultural-artistică  Festivalul Bujorilor, ce va aduce pe scenă ansambluri vocale ale comunităților ucrainene din județul Tulcea.

Un alt festival va avea loc duminică, 14 mai, începând cu ora 14.00, în fața sediului Primăriei Hamcearca : Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali.
Vor avea loc spectacole artistice susținute de diverși artiști, manifestări de comerț stradal, evenimentul încheindu-se cu un foc de artificii.

În aceeași zi, începând cu ora 12.00, pe stadionul Topolog, se va desfășura unul dintre meciurile etapei a XXIV-a, AS Șoimii Topolog – AS Viitorul Murighiol iar de la ora 14.30, în comuna Slava Cercheză, va avea loc meciul dintre echipele Luceafărul Slava Cercheză – Viitorul Horia.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, IJJ Tulcea recomandă tuturor participanților la aceste evenimente, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Jandarmeria Tulcea reamintește celor ce vor fi prezenți la evenimente că este interzisă participarea persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau care au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

(sursă info și foto : comunicat de presă IJJ Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT