Sesiune de informare privind oportunități de finanțare pentru județele de graniță, la Tulcea

26 aprilie 2023 | Economie
Sesiune de informare privind oportunități de finanțare pentru județele de graniță, la Tulcea

Sesiune de informare privind oportunități de finanțare pentru județele de graniță, la Tulcea

Secretariatul Tehnic din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră împreună cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației organizează mâine, 27 aprilie, la Tulcea, o sesiune de informare privind programul de cooperare Interreg NEXT România-Ucraina.

Evenimentul are drept scop informarea celor interesați cu privire la existența fondurilor europene destinate dezvoltării comunităților aflate la frontiera dintre cele două state participante,

scrie în materialul Interreg NEXT România-Ucraina primit la redacție.

Este vorba de primul eveniment din seria sesiunilor de informare organizată de Secretariatul Comun găzduit de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava și de lansarea regională a programului, ce va avea loc de la ora 9.30, la Hotel Delta (sala Ballroom).

Vor fi prezentate caracteristicile noului program de finanțare pentru perioada de programare 2021- 2027, lecțiile învățate precum și importanța parteneriatului în context transfrontalier.

Intrarea este liberă și se adresează instituțiilor și organizațiilor interesate din județul Tulcea :
– autorități publice locale și regionale – instituții publice cu atribuții în domeniile de intervenție ale programului (mediu șischimbări climatice, sănătate, educație, patrimoniului cultural și natural, siguranțagranițelor)
– organizații non-guvernamentale (care gestionează activități de prevenire ariscurilor și rezistența la dezastre; din domeniul sănătății, educației; de protecțiea patrimoniului cultural și natural, etc.)
– universități, instituții de cercetare, școli, alte instituții educaționale- administrații ale ariilor protejate- spitale, clinici, alte unități de asistență medicală- muzee, asociații culturale, sportive, de turism etc.
– asociații de afaceri locale în domeniul activităților tradiționale și meșteșugărești
– servicii vamale, poliție de frontieră, poliție, jandarmerie, alte instituții publice naționale/regionale/locale acționând în domeniul prevenirii criminalității, asociații profesionale.

Finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene prin intermediul Programului InterregNEXT România-Ucraina este de 54 milioane de euro, la care se va adăuga contribuția națională, iar domeniile finanțate sunt sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și răspunsul în situații de urgență, precum și managementul trecerii frontierei.

Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților din aria eligibilă : județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea (România) și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuți, Odesa (Ucraina).

(sursă info și foto : comunicat de presă Interreg NEXT România-Ucraina)

Alte Articole

O nouă ediție TEZAUR lansată azi de Ministerul Finanţelor

O nouă ediție TEZAUR lansată azi de Ministerul Finanţelor

9 septembrie 2024

  Românii interesați să investească în condiții avantajoase în titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 7%/an, o pot face începând de azi, 9 septembrie, căci Ministerul Finanțelor…

CISTESTE MAI MULT
Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

5 iulie 2024

AJOFM Tulcea a publicat o serie de informații legate de prestatorii de activități casnice, adică despre lucrătorii casnici și despre platforma electronică destinată acestora și beneficiarilor lor, ce introduce un…

CISTESTE MAI MULT