Stiri din tulcea

Servicii Publice Tulcea colectează brazii uscați, aruncați lângă pubele, doar miercuri și vineri!

10 ianuarie 2022
Servicii Publice Tulcea colectează brazii uscați, aruncați lângă pubele, doar miercuri și vineri!

Servicii Publice Tulcea colectează brazii uscați, aruncați lângă pubele, doar miercuri și vineri!

S-au terminat sărbătorile de iarnă, așa că tulcenii s-au grăbit să scape de bradul de Crăciun. Aşa se face că în municipiu, pe trotuare, la margine de străzi şi la ghenele de gunoi nu există zi în care să nu vezi aruncați brazi uscați.

Locuitorii municipiului Tulcea care doresc să se debaraseze de brazii de Crăciun trebuie să știe că aceștia vor fi ridicați de către SC Servicii Publice SA Tulcea gratuit!

brazi reciclare

Campania de colectare va începe de miercuri, 12.01.2022, iar tulcenii care locuiesc la blocuri sau la case sunt rugați să depoziteze brazii doar lângă platformele de colectare a deșeurilor, într-un singur loc, accesibil utilajelor!

nu abandonati brazii

🌲𝐍𝐮 𝐚𝐛𝐚𝐧𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐨𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧⚠️
♻️𝐂𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐫𝐚𝐳𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐢: 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢.
𝐁𝐫𝐚𝐳𝐢𝐢 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐚𝐫𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭̦𝐢𝐢 Servicii Publice Tulcea!
Acest tip de colectare facilitează reciclarea brazilor!
În plus, evităm depozitarea necontrolată a brazilor pe lângă tomberoane, pe alei și trotuare, fapt ce ar crea disconfort și un aspect neplăcut!
precizează Primăria Tulcea pe pagina sa de socializare.

Aşadar, dacă aţi avut anul acesta un brad natural, tăiat, trebuie să ştiţi că sunt şi modalităţi simple de a-l refolosi, la care puteţi apela dacă vreţi să faceţi un bine mediului înconjurător.

Folosiţi-l în grădina

În cazul în care locuiţi la curte, puteţi folosi bradul uscat în grădină. Acele de brad scuturate în grădină se descompun treptat şi cresc aciditatea solului, oferind în acelaşi timp nutrienţi pentru plantele pe care le veţi sădi apoi. Iar tulpina, curăţată de crengi, poate fi folosită pe post de arac, pentru a susţine plantele căţărătoare. De asemenea, bradul poate fi tocat integral, iar resturile împrăştiate în grădină, pe post de îngrăşământ natural.

Protecţie pentru plantele perene

Tăiaţi câteva crenguţe şi aşezaţi-le peste locul unde sunt plantele perene, cum ar fi zambilele, narcisele, bujorii sau lalelele. Crenguţele de brad vor proteja plantele de îngheţ.

Proiecte creative

Puteţi să tăiaţi trunchiul bradului în felii, să le lăsaţi să se usuce, să le daţi cu lac şi să le folosiţi ca suporturi pentru căni şi pahare. De asemenea, puteţi să faceţi şi alte obiecte decorative, precum inele pentru şerveţele sau tăvi pentru servit.

Păstraţi miros de brad în casă

Acele de brad sunt grozave pentru crearea unor săculeţi ornamentali. Nu trebuie decât să umpleţi cu ele o bucată de material textil, pe care să o legaţi cu o panglică delicată. Le puteţi pune oriunde în locuinţă, inclusiv în bucătărie sau în baie, şi astfel va mirosi o vreme a brad.

Dacă vreți să rămâneți la soluţia de bază, aceea de a arunca bradul, vă sfătuim să nu îl aruncaţi în orice spaţiu public, ci doar la ghena de gunoi, miercuri și vineri, așa cum a anunțat Primăria Tulcea!

Reprezentanţii Servicii Publice vor colecta separat brazii de Crăciun de la punctele de gunoi din oraş, doar să fie lasați lângă containere. Astfel, aceştia vor fi mult mai uşor de reciclat, dacă nu sunt acoperiţi de deşeuri!

(Sursă info și foto: Facebook Primăria Tulcea, viata-libera.ro, universulargesean.ro)