Stiri din tulcea

Servicii gratuite de recuperare pentru copiii, adulții și vârstnicii cu dizabilități din Tulcea

31 martie 2022
Servicii gratuite de recuperare pentru copiii, adulții și vârstnicii cu dizabilități din Tulcea

Servicii gratuite de recuperare pentru copiii, adulții și vârstnicii cu dizabilități din Tulcea

Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea anunță că a lansat un program cu fonduri europene prin care poate oferi gratuit persoanelor cu dizabilități din Tulcea servicii de recuperare! Este vorba atât de kinetoterapie, cât și de servicii psihologice, inclusiv terapie pentru copiii cu autism!

DAPS Tulcea precizează:
‼️‼️SERVICII DE RECUPERARE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI (copii, adulți) și a persoanelor vârstnice‼️‼️
În cadrul Proiectului Servicii integrate pentru VIITOR, Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea acordă beneficiarilor cu dizabilitati, în mod gratuit, servicii de recuperare pentru prevenirea degradării sau limitării autonomiei funcţionale.
‼️Serviciile de recuperare vizate sunt:
1. Servicii psihologice și Terapie Comportamentală Aplicată (ABA). Intervenția timpurie înseamnă șanse mai mari de recuperare! ABA – Terapia care și-a dovedit eficacitatea în recuperarea copiilor cu autism!
2. Kinetoterapie. Kinetoterapia sau terapia fizică îi ajută pe oamenii de toate vârstele, care au afecțiuni medicale sau leziuni ce le limitează capacitatea de mișcare, să își recapete această funcție.
Un program personalizat de terapie fizică poate ajuta pacienții sa își îmbunătățească starea generală de sănătate.
‼️Persoanele interesate să beneficieze de servicii de recuperare in cadrul Proiectului, se pot adresa Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea, str. Isaccei nr. 36, sau pot solicita relații la telefon 0240513641, persoană de contact Alina Bulgaru.
‼️Proiectul Servicii Integrate pentru Viitor este implementat din fonduri nerambursabile de către Primaria Municipiului Tulcea, în parteneriat cu Directia de Asistență și Protecție Socială Tulcea și Liceul Tehnologic Anghel Saligny.