Stiri din tulcea

Sediul Poliției Orașului Măcin va fi renovat cu bani europeni

1 martie 2023
Sediul Poliției Orașului Măcin va fi renovat cu bani europeni

Sediul Poliției Orașului Măcin va fi renovat cu bani europeni

 

În urma semnării contractului de finanțare al proiectului „Reabilitare termică și modernizare spații de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – Poliția Orașului Măcin”, până la data de 14.08.2025, adică în 2 ani și jumătate, Poliția Măcin va avea un sediu renovat, conform unui comunicat de presă IPJ Tulcea.

Este vorba de un proiect finanțat prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, ce vizează activități de renovare energetică aprofundată a sediului Poliției Orașului Măcin, inclusiv instalarea unei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW, cu două puncte de încărcare per stație.

Valoarea totală a proiectului (cu T.V.A.) este de 2.844.065,31 de lei; din care 2.389.970,85 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 454.094,46 de lei valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Obiectivul general al proiectului este :
Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiectivele specifice sunt :
– reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 84.20%;
– reducerea consumului de energie primară totală cu 80.50%;
– reducerea emisiilor de CO2 cu 84.10%;

(surse info, foto : comunicat de presă IPJ Tulcea-28.02,23, fb MinisterulLucrarilorPublice)