Ședință extraordinară dedicată Zilei Dunării, organizată azi de Prefectura Tulcea

28 iunie 2022 | Actualitate
Ședință extraordinară dedicată Zilei Dunării, organizată azi de Prefectura Tulcea

Ședință extraordinară dedicată Zilei Dunării, organizată azi de Prefectura Tulcea

 

Ședința extraordinară a comisiilor și comitetelor reunite– Colegiul Prefectural, Comisia de Dialog Social și Comitetul de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice – dedicată evenimentelor prin care Instituția Prefectului – Județul Tulcea marchează Ziua Internațională a Dunării (29 IUNIE) a avut loc azi, 28 iunie.

Pentru a marca contribuția pe care fluviul Dunărea a avut-o la crearea identității locale, dar și la dezvoltarea economică și socială a județului nostru, reprezentanți ai instituțiilor invitate au prezentat materiale informative, ca de exemplu : „Importanța culturală a fluviului Dunărea”, „Dunărea Veche-Braţul Măcin, ca parte importantă a fluviului Dunărea” și „Discover Lower Danube”, a transmis Prefectura Tulcea.

În cadrul evenimentului s-au expus mesajele dedicate Zilei Internaționale a Dunării, transmise de către Gabriel Francisc Știka, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” și Teodosie Gabriel Marinov, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Au prezentat:
• Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunări
• Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii
• Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea
• Agenția pentru Protectia Mediului Tulcea
• Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea

Ziua Internațională a Dunării este sărbătorită anul acesta de țările din bazinul fluviului Dunărea sub egida ”Discover Danube” – DESCOPERĂ DUNĂREA.

Din partea Agenției pentru Protecția Mediului Tulcea, de exemplu, a fost prezentă Mirela Raicu- directorul executiv al APM Tulcea precum și Sonia Parpală – consilier APM Tulcea, ce a prezentat un material informativ despre Proiectul ”Elaborarea planului de management pentru ariile naturale protejate ROSPA0040 Dunărea Veche-Braţul Măcin, ROSCI0012 Braţul Măcin și rezervația națională Lacul Traian”, derulat în perioada 2017-2020 de către APM Tulcea în parteneriat cu Asociația Medio Pro Brașov, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a instituției :

”De 28 de ani, România susține, în calitate de semnatară a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, acțiunile și evenimentele comune organizate în bazinul Dunării.

Manifestările dedicate Zilei Internaționale a Dunării transmit mesajul comun al țărilor dunărene de a-şi uni forţele în sprijinul protejării fluviului.

Deviza anului 2022,”Descoperă Dunărea!” este mai mult decât un îndemn. Acesta implică responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a-i proteja apele acționând în direcția conservării și prevenirii poluării. Acest fapt este cu atât mai pregnant, având în vedere faptul că țara noastră deține în acest an, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, președinția Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Prin acest statut, poziția României în bazinul Dunării devine una extrem de importantă.”

APM Tl SEdinta Ziua Dunarii. jpg
APM Tulcea a primit din partea Prefecturii Județului Tulcea, DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuția adusă la integrarea Dunării într-un sistem ecologic durabil.

(surse info și foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea, fb APMTL )

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT