Stiri din tulcea

Se poate plăti cu cardul în Piața Sfântu Gheorghe din municipiu

13 octombrie 2023
Se poate plăti cu cardul în Piața Sfântu Gheorghe din municipiu

Se poate plăti cu cardul în Piața Sfântu Gheorghe din municipiu

Implementăm plata cu cardul în Piața Sfântu Gheorghe din Tulcea, a anunțat societatea Agropiețe Tulcea, fiind vorba de un proiect inițiat în 2019 și dezvoltat de Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), în colaborare cu o bancă românească (Patria Bank).

Extinderea proiectului „Plata cu cardul la piață” era programată pentru 2020, ca o continuare firească a demersului ȋnceput în 2019, dar din cauza pandemiei, inițiatorii și partenerii au decis amânarea acestuia.

AAPR Plata cu cardul in Piata oct 23

„Obiectivul nostru final este de a aduce ȋn piețe cât mai mulți orășeni, ȋn special pe cei din generația tânără. Plata cu cardul este o modalitate modernă, rapidă, extrem de eficientă care îi ajută deopotrivă pe clienți și producători.

Proiectul funcționează foarte bine ȋn Sibiu, cât și ȋn celelalte localități ȋn care a fost deja implementat. Ne așteptăm ca extinderea rețelei de POS-uri să aibă ca rezultat creșterea semnificativă a numărului de cumpărători din piețe. Dialogul AAPR cu producătorii este unul permanent. Le explicăm beneficiile plății cu cardul și sperăm ca în anul următor, să avem numeroase cereri de instalare a POS-urilor”,
a declarat Teodor Ioan Birț, președintele AAPR.

Proiectul se extinde ȋn această perioadă în nouă orașe, printre care și Tulcea (atături de Alexandria, Satu Mare, Făgăraș, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui, Bacău și Craiova), 60 de POS-uri fiind instalate ȋn piețele din aceste localități, până la finalul toamnei.

Ȋn primul an, au fost instalate 104 POS-uri, în Sibiu, Iași, Galați și sectorul 1 al Capitalei.

(surse info, foto : fb Agropiete-Tulcea, comunicat de presă AAPR)