Se anunță un sezon turistic plin la Jurilovca

19 aprilie 2023 | Turism
Se anunță un sezon turistic plin la Jurilovca

Se anunță un sezon turistic plin la Jurilovca

 

Faptul că în minivacanța de Paște unitățile de cazare din Jurilovca, Vișina și Sălcioara care și-au deschis porțile pentru turiști au avut un grad de ocupare de peste 93%, este un semn bun pentru întreg sezonul turistic din acest an, după cum reiese din comunicatul de presă remis redacției de Primăria Comunei Jurilovca.

În plus, au fost și turiști care au ales campingul din localitate pentru prima ieșire a sezonului de primăvară-vară, mai exact 15 persoane în 6 rulote.

Prim Jurilovca Pasti Rulote 23

Și vremea a fost de partea turiștilor sosiți la Jurilovca, deoarece nu s-au adeverit prognozele meteo pesimiste.

Prim Jurilovca Pasti turisti 23

Sutele de turiști care au ales să petreacă sărbătorile pascale pe malul Razelmului s-au alăturat localnicilor, umplând bisericile, fie că a fost vorba despre biserica lipovenească din Jurilovca, fie despre cele din Vișina sau Sălcioara,

scrie în comunicatul emis de Primăria Jurilovca.

„Mă bucur foarte mult că Jurilovca s-a transformat, în doar zece ani, dintr-o speranță într-o certitudine a turismului din zona Deltei Dunării.

Din 2012, capacitatea de cazare în Jurilovca a crescut de cel puțin 10 ori, iar anul acesta se vor mai deschide, în întreaga comună, noi pensiuni, care vor spori numărul locurilor disponibile pentru turiști.

Și, totuși, Jurilovca este o destinație turistică tânără, aflată la începutul dezvoltării sale.

Am pornit la drum gospodărește, punând mai întâi la punct infrastructura rutieră, alimentarea cu apă potabilă și canalizarea, iar rezultatele încep să se vadă.

 De la începutul verii vom da în folosință și noul port turistic și vom deveni cel mai modern punct de acces nautic pentru restul Deltei.

În același timp, ne preocupă păstrarea specificului local și a tradițiilor și vom face tot ce ține de administrația locală pentru a se respecta arhitectura și coloristica tradiționale, ele însele atracții pentru turiștii care vin aici în număr din ce în ce mai mare”,
a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

În acest moment, Jurilovca are o ofertă de cazare extrem de variată, pornind de la campingul pentru rulote și corturi și până la cel mai nou resort de 4 stele din Delta Dunării, deschis toamna trecută pe malul lacului Razelm.

(sursă info și foto : comunicat de presă Primăria Jurilovca)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT