Stiri din tulcea

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică, fără scenarii!

5 august 2021
Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică, fără scenarii!

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică, fără scenarii!

Ministrul Educației a anunțat că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare așa cum au existat anul trecut, relatează Hotnews.ro.

„Atât cât am în limitele de competență, școala va începe cu prezență fizică pe data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai riguros decât în orice alte locuri – cu excepția unităților sanitare, pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ cadrelor didactice, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologicăȚ, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că este posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare.

„Trebuie văzut în ce măsură configurația școlilor permite organizarea unor astfel de centre. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, a spus acesta, adăugând că pentru vaccinarea elevilor minori este nevoie în continuare de acceptul părinților.

În ceea ce privește vaccinarea, ministrul a afirmat că nu este „adeptul obligativității”.

„Deși susțin în modul cel mai profund și hotărât importanța vaccinării și avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem capăt acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativității…

Susțin importanța testării în școli, cel puțin în cazurile în care apar simptome. În aceste situații, testarea este o datorie a statului prin DSP și nu a angajatului din sistemul de învățământ sau din alt sistem, care prezintă simptome”, a mai declarat ministrul Cîmpeanu.

Structura anului școlar 2021-2022:

Anul școlar 2021-2022: cursurile încep pe 13 septembrie 2021 – vacanța de vară: 11 iunie 2022.
Primul semestru are doar 14 săptămâni: 13 septembrie 2021-22 decembrie 2021 – vacanța de iarnă este și vacanța intersemestrială.
Vacanța de iarnă: 22 decembrie 2021-9 ianuarie 2022.

Semestrul al doilea – 20 de săptămâni: 10 ianuarie 2022-14 aprilie.
Vacanța de primăvară: 15 aprilie – 1 mai.
Cursurile se reiau pe 2 mai și durează până la vacanța de vară care începe sâmbătă 11 iunie.

În plus, există o vacanță pentru grădinițe și clasele primare în perioada 25-31 octombrie.
„Școala altfel” se desfăsoară în perioada 8-14 aprilie 2022.