Stiri din tulcea

„Școala Altfel” la INCDDD Tulcea

28 februarie 2023
„Școala Altfel” la INCDDD Tulcea

„Școala Altfel” la INCDDD Tulcea

 

În cadrul programului „Scoala Altfel”, două clase de la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din municipiul Tulcea au fost azi în vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” – INCDDD Tulcea, potrivit informațiilor publicate pe pagina instituției citate.

INCDDD Sc Altfel feb 23 2

Au fost prezentate informații legate de proiectele „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori : sturioni și scrumbie – Isaccea” și BlueNIGHTs (A touch of Blue in the EU Research Nights for a more Sustainable Use of the Ocean).

Cei 55 de elevi și cadre didactice (ce i-au însoțit) au beneficiat de prezentări, vizionări de filme și discuții prin care s-a dorit creșterea gradului de conștientizare a necesității protejării speciilor de pești migratori (sturioni și scrumbie), ce aduc beneficii socio-economice comunităților locale.

Potrivit instituției, aceste seminare, în care sunt utilizate toate materialele de informare: materiale promoționale, prezentări, fotografii și filme de scurt și lung metraj, constituie o campanie importantă de conștientizare la nivelul școlilor.

(sursă info și foto : fb INCDDD)