Sărbătoarea ONG-urilor tulcene, în cadrul SNV 2023, va fi mâine, 19 mai

18 mai 2023 | Actualitate
Sărbătoarea ONG-urilor tulcene, în cadrul SNV 2023, va fi mâine, 19 mai

Sărbătoarea ONG-urilor tulcene, în cadrul SNV 2023, va fi mâine, 19 mai

Cea de-a VII-a ediţie a evenimentului TULCEA ONG FEST va avea loc vineri, 19 mai 2023, în Piaţa Civică din municipiu, în intervalul orar 16.00-17.30, potrivit informațiilor publicate pe pagina Asociaţiei Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers).

 Evenimentul este o iniţiativă a organizaţiilor non-guvernamentale tulcene, ce a fost, încă de la prima ediţie, parte a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) – ce se desfăşoară anual, în a treia săptămână a lunii mai, pentru a sărbători voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

SNV Sapt Nat a Voluntariatului 2023

Evenimentul de mâine, de la Tulcea, este organizat de un parteneriat format din Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers, organizaţie care asigură şi secretariatul demersului comun); Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea; CELISEA ONG; Societatea Română de Cruce Roşie- Filiala Tulcea; Asociaţia EURO Tulcea; Asociaţia de Promovare a Culturii Muzicale Young; Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea; Asociaţia Umanitară NOROC; Organizaţia Naţională Cercetaşii României- Centrul Local LOTUS Tulcea.

Cele 9 organizaţii partenere au pregătit tulcenilor un program bogat, cu un spectacol de muzică folk, dans stradal, târg de suveniruri, demonstraţii de prim-ajutor, distribuire de materiale promoţionale, jocuri pentru copii, atelier scout.

Asociaţia Centrul European pentru Diversitate a anunțat că fondurile ce vor fi colectate din vânzarea de mici obiecte realizate de voluntari vor fi folosite pentru finanțarea activităților ong-urilor și donații către cei în nevoie.

Ca exemplu, EUdivers va dona jumătate din fondurile încasate pentru lucrările de renovare ale monumentului istoric Biserica „Sf. Voievozi” din Chilia Veche.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este o iniţiativă a PRO VOBIS- Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică.

Ajunsă, la cea de a XXII-a ediţie, SNV are drept temă a anului 2023- Numărăm voluntarii, evaluarea dimensiunii voluntariatului la nivelul comunităților, reflectată de număr de voluntari, număr de organizații, tipuri de activități desfășurate.

SNV Sapt Nat a Voluntariatului 2023 tema

Pentru că voluntarii tulceni sunt o mare familie, evenimentul Tulcea ONG Fest este prilejul fericit ce îi va aduce împreună, în centrul civic al municipiului, alături de cei în slujba cărora îşi pun efortul – în conformitate cu deviza SNV a anului 2023 : „Sunt în grafic!”

(surse info, foto : fb centruleudivers. fb saptamanaSNV)

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT