Stiri din tulcea

Sărbătoarea Albă – celebrarea unității în diversitate la Biblioteca Județeană Tulcea

20 februarie 2023
Sărbătoarea Albă – celebrarea unității în diversitate la Biblioteca Județeană Tulcea

Sărbătoarea Albă – celebrarea unității în diversitate la Biblioteca Județeană Tulcea

Un nou eveniment menit să pună în valoare unitatea, armonia şi diversitatea culturală a municipiului Tulcea este programat azi, 20 februarie, de la ora 11.00, la Sala de Festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna” Tulcea, potrivit informațiilor trimise la redacție de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers), în calitate de co-organizator.

Este vorba de prima ediție a evenimentului SĂRBĂTOAREA ALBĂ în care se vor împărtăşi tradiţiile asociate cu Săptămâna Albă, această perioadă pe care o au în comun ortodocşii de rit nou/vechi/străvechi.

Săptămâna Albă, ce începe azi, precede începutul Postului Mare, o perioadă a iertării, apropierii de cei dragi şi a meditaţiei iar înainte de post, Masleniţa/Maslina/Apokries/Lăsata Secului este un prilej de întâlnire a familiei extinse.

De aceea, acest eveniment este organizat în colaborare de Centrul EUdivers, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România- filiala Tulcea, Uniunea Elenă din România-filiala Tulcea, Uniunea Ucrainenilor din România- filiala Tulcea și Comunitatea Armână Tulcea.

Sărbătoarea Albă va fi un eveniment anual ce va celebra unitatea în diversitate prin muzică, dans și degustare a bucatelor tradiţionale.

„Vom încerca HARAHASCA- jocul armân al prinsului alviţei și vom afla care este semnificaţia Masleniţei”,

scrie în materialul transmis de Centrul EUdivers.

(sursă info, foto : Centrul EUdivers, fb centruleudivers)