Stiri din tulcea

Șapte persoane amendate pentru că circulau după ora 23

29 decembrie 2020
Șapte persoane amendate pentru că circulau după ora 23

Șapte persoane amendate pentru că circulau după ora 23

În cursul zilei de ieri, 28 decembrie a.c., peste 110 forțe au acționat pe raza județului Tulcea, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.
Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii tulceni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
La activităţi au participat 113 forţe de ordine, fiind verificate 62 de societăți comerciale, precum şi 55 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1098 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 7.250 de de lei. Dintre acestea, 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, și 7 sancțiuni in valoare de 2.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.
Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.