Săptămâna viitoare ajunge la Tulcea, în premieră, Caravana Metropolis – cinema în aer liber

1 iulie 2022 | Actualitate
Săptămâna viitoare ajunge la Tulcea, în premieră, Caravana Metropolis – cinema în aer liber

Săptămâna viitoare ajunge la Tulcea, în premieră, Caravana Metropolis – cinema în aer liber

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber aduce anul acesta, pentru prima dată la Tulcea, 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și 4 ateliere de creație, transmite Asociația Culturală Metropolis în calitate de organizator.

Filmele vor putea fi urmărite între 5 și 10 iulie, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și unecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis – cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii.

Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.
Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate saunominalizate la festivalurile de la Cannes și Veneția, Globurile de Aur, BAFTA, European FilmAwards și chiar la Oscaruri.

Programul de la Tulcea este:

Marți, 5 iulie – Succes de public (Franța, r. Emmanuel Courcol, câștigător al Premiului pentruComedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, dramă).

Sinopsis: Etienne, un actor adesea șomer, dar cu o personalitate carismatică, înființează un atelierde teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris. Inspirat din fapte reale.

Trailer: https://youtu.be/iIen90RYl-A

Miercuri, 6 iulie – Un erou (Iran, Franța, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul deFilm de la Cannes în 2021, nominalizat în 2022 la Globurile de Aur. Detalii: AP12, 127 minute, dramă, thriller).

Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, spune povestea lui Rahim, undatornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Trailer: https://youtu.be/CSw533cUIe4

Joi, 7 iulie – Mame paralele (Spania, r. Pedro Almodóvar, nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA și la Globurile de Aur în 2022 și câștigător la Festivalul de Film de la Veneția în 2021. Detalii: AP12, 120 minute, dramă).

Sinopsis: Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravideaccidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată.Puținele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil.

Trailer: https://youtu.be/ldN6an11u_w

Vineri, 8 iulie – Unde este Anne Frank? (Belgia, r. Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021. Detalii: AG, 99 minute, animație, istoric).Sinopsis: Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c

Sâmbătă, 9 iulie – Metronom (România, Franța, r: Alexandru Belc, nominalizat în 2022 la Festivalul de Film de la Cannes. Detalii: AP12, 93 minute, dramă).

Sinopsis: România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi definitiv din țară în câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să-și petreacă ultimele zile împreună.
Proiecția va fi urmată de un Q&A cu regizorul Alexandru Belc și actorul Șerban Lazarovici.

Trailer: https://youtu.be/0F-AVRuzTAI

Duminică, 10 iulie – Anii noștri de glorie (Italia, r: Gabriele Muccino. Detalii: AP12, 129 minute, dramă).
Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor,  cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.

Proiectul este co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber”, co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei, este organizată de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas.

(sursă info și foto : comunicat de presă Asociația Culturală Metropolis)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT