Stiri din tulcea

Săptămâna Europeană a Mobilităţii va începe peste o lună

16 august 2023
Săptămâna Europeană a Mobilităţii va începe peste o lună

Săptămâna Europeană a Mobilităţii va începe peste o lună

Organizată la inițiativa și cu sprijinul Comisiei Europene,  campania Săptămâna Europeană a Mobilității încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze variante alternative la utilizarea autoturismelor, potrivit informațiilor publicate de Agenția Națională pentru Protecția Mediului și transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este “Eficiență energetică – Save energy” iar sloganul rămâne ”Combină și deplasează-te – Mix & Move”.

Reducerea consumului de energie se aliniază cu obiectivele generale ale SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII:
– încurajarea mobilității durabile
– promovarea transportului activ
– crearea unor orașe eficiente energetic

ANPM Sapt Eu a Mobilitatii APMTl 23

Săptămâna culminează cu “Ziua fără autoturisme”, în cadrul căreia orașele participante rezervă una sau mai multe zone, timp de o zi, exclusiv pentru pietoni, bicicliști și transportul public.

Autoritățile locale sunt încurajate să organizeze activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la tematica dată, precum și să lanseze măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în localitatea lor.

Pentru a participa la această campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, ce se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie 2023, cei interesați se pot înregistra online pe site-ul dedicat :

Acțiunea de mobilitate propusă se poate înregistra de către autoritatea locală a orașului/localității (https://registration.mobilityweek.eu/login.php?) sau de ONG-uri, unități de învățământ, companii și/sau alte entități private (https://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php).

Scopul campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

(surse info, foto : fb anpm.ro, fb APMTL)