Sâmbătă intensă pentru pompierii tulceni

1 iulie 2024 | Actualitate
Sâmbătă intensă pentru pompierii tulceni

Sâmbătă intensă pentru pompierii tulceni

Peste 25 de subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Delta Tulcea au intervenit sâmbătă după-amiaza (29 iunie), pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație produse în județ, dar seara a izbucnit un alt incendiu, la o locuință din municipiu, unde au ajuns trei echipaje de pompieri, potrivit buletinelor informative emise de ISU Tulcea.

Incendiile de vegetație uscată din județul Tulcea sunt din ce în ce mai frecvente și produc pagube însemnate atât în culturile agricole cât și în zone cu lăstăriș și pădure, a anunțat ISU Delta Tulcea în după-amiaza zilei de sâmbătă, 29 iunie, în contextul în care peste 15 pompieri din cadrul Stației Babadag și Detașamentul Tulcea au intervenit cu trei autospeciale de stingere în zona localității Camena din județul Tulcea pentru a localiza și lichida un incediu ce a pornit de la vegetație uscată și s-a extins la o cultură de grâu și o zonă împădurită din apropiere și în cealaltă parte a județului, în localitatea Somova, au acționat două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la miriște.

ISU Tl sambata de foc 29 iun 24 2

În cazul incendiului de lângă localitatea Camena, pompierii au făcut eforturi mari pentru a opri propagarea focului în zona împădurită însă, din cauza vântului care a bătut cu putere, a vegetației uscate și a temperaturilor ridicate incendiul s-a propagat cu repeziciune.

Pompierii au limitat extinderea focarelor însă, în ciuda eforturilor, au ars, în total, peste 10 ha din cultura de grâu și din pădure și lăstăriș.

Prin urmare, pompierii tulceni au făcut încă o dată un apel la populație de a conștientiza riscurile la care expun proprietățile private, agoniseala semenilor lor, siguranța și integritatea faunei, florei, a mediului înconjurător și nu în ultimul rând a familiilor și a vecinilor.

Incendierea resturilor vegetale din curți sau curățarea terenurilor agricole prin incendiere sunt interzise mai ales pe timp de caniculă și vânt puternic.

Alege să FII RESPONSABIL – este îndemnul fiecărui salvator care se luptă să protejeze și să salveze!

În ceea ce privește incendiul la o locuință din municipiul Tulcea, acesta s-a produs pe strada Călugăreni, iar la ajungerea echipajelor de intervenție focul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței cu posibilitate de propagare la vecinătăți.

ISU Tl incendiu casa Tl str Calugareni iun 24. jpg

Din fericire, intervenția promptă a salvatorilor a limitat extinderea flăcărilor și nu au fost raportate victime.
La fața locului s-au aflat și un echipaj SMURD și un echipaj de jandarmi.

(surse info, foto : buletine informative ISU Tulcea)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT