Stiri din tulcea

Salvat de pompierii tulceni, după ce a stat circa 3 zile blocat într-o groapă adâncă de 30 m

12 februarie 2024
Salvat de pompierii tulceni, după ce a stat circa 3 zile blocat într-o groapă adâncă de 30 m

Salvat de pompierii tulceni, după ce a stat circa 3 zile blocat într-o groapă adâncă de 30 m

Pompierii tulceni au intervenit azi, 12.02.2024, pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea tulceană Mineri, ca urmare a apelului la numărul unic de urgență 112 venit din partea unor cetățeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nicio șansă să iasă singur, după cum ne-a transmis ISU Delta Tulcea.

ISU Tl catel salvat din ghroapa 30 m feb 24 2 . jpg

Intervenția, care a durat aproximativ 3 ore, a fost dificilă din cauza adâncimii gropii, a faptului că în interiorul acesteia era o altă groapă mai mică unde se afla poziționat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa punând în pericol viața salvatorului, dar și din cauza vântului care bătea cu putere.

Într-un final, pompierii au reușit extragă animalul în siguranță iar privirea plină de recunoștință a patrupedului a fost recompensa cea mai mare pe care pompierii au primit-o pentru efortul pe care l-au depus.

ISU Tl catel salvat din ghroapa 30 m feb 24 0 . jpg

Printre salvatori (două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofițeri, cu o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă) s-au aflat și 2 alpiniști cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

ISU Tl catel salvat din ghroapa 30 m feb 24 3 . jpg

După efectuarea misiunii de recunoaștere, echipajele au constatat că pentru misiunea de salvare, nu se poate folosi un dispozitiv special pentru coborârea salvatorilor în rapel, fiind necesar ca pompierii să se asigure de autoscară, cu echipamente specifice utilizate în astfel de misiuni.

La coborârea salvatorului, cățelul a lătrat bucuros știind că urmează să fie eliberat, acesta fiind și un semn bun pentru pompieri deoarece le-a confirmat faptul că se află încă în viață.

(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea)