Stiri din tulcea

Sala Polivalentă din Tulcea este în curs de demolare

20 septembrie 2021
Sala Polivalentă din Tulcea este în curs de demolare

Sala Polivalentă din Tulcea este în curs de demolare

Lucrările de dezafectare a Sălii Polivalente sunt în desfășurare, anunță președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, pe pagina sa de socializare.
Am recurs la această opțiune pentru că actuala clădire nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii.
declară Horia Teodorescu
Potrivit responsabililor de șantier, programul zilnic de demolări este unul restrâns pentru reducerea gradului de disconfort în zonă, în restul programului desfășurându-se transportul molozului rezultat.
Bunurile aparținătoare au fost oferite cu titlu gratuit mai multor instituții publice și de învățământ tulcene, iar în locul actualei săli, care funcţionează din 1974, se va construi o Sală Polivalentă modernă pentru tulceni, cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.
📌 Motivația acestei lucrări este încurajarea desfășurării competițiilor sportive în condiții de siguranță conform standardelor pentru utilizare multifuncţională și dezvoltarea sportului în județul Tulcea, prin organizarea de competiţii sportive sau manifestări cultural-artistice.
• Noua clădire va avea un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori și un teren de antrenament situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal.
•• Sala Polivalentă va avea inclusiv parcare subterană, iar capacitatea tribunelor va crește de la 1 200 locuri, la 4 438 de locuri.
Lucrările de desființare a Sălii Polivalente din municipiu au fost demarate la începutul acestei luni. Sunt efectuate de către constructorul SMZ Impex SRL din Cluj Napoca, iar termenul de finalizare a demolării este de 11 noiembrie 2021.
– Horia Teodorescu –
– Președinte Consiliul Județean Tulcea –

 

demolare sala polivalenta tulcea 6

demolare sala polivalenta tulcea 5

demolare sala polivalenta tulcea 3

demolare sala polivalenta tulcea 2

demolare sala polivalenta tulcea 1