Stiri din tulcea

S-a triplat numărul de restaurante cu specific pescăresc din Deltă și de pe litoral

31 august 2021
S-a triplat numărul de restaurante cu specific pescăresc din Deltă și de pe litoral

S-a triplat numărul de restaurante cu specific pescăresc din Deltă și de pe litoral

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și-a încheiat activitatea Comandamentului Sezon Estival 2021 și a prezentat într-un bilanț câteva constatări făcute în urma controalelor din Deltă și de pe litoral.

S-a remarcat, în primul rând, aproape o triplare a numărului de restaurante cu specific pescăresc, de la 11 în anul 2016 până la 31 în anul 2021, obiective unde se prepară și servesc produse din pescuit, scoici, rapane etc, capturate direct din Marea Neagră, aceste restaurante fiind din ce în ce mai mult frecventate de turiști.

Această creștere se datorează și faptului că, în anul 2020, apele Mării Negre aparținând teritoriului românesc au fost clasificate în clasa A, aspect care a permis recoltarea pentru consum uman a moluștelor bivalva vii (midii, vongole, rapane) din aceste ape clasificate, ceea ce a determinat apariția unui nou sector în activitatea de pescuit.

Așadar a crescut considerabil și numărul unităților de alimentație publică de la nivelul Deltei Dunării și zonei de litoral aparținând județului Tulcea, precum și numărul turiștilor care frecventează aceste zone în perioada sezonului estival.

Pentru că se remarcă această tendință de creștere continuă a consumului de pește și produse din pescuit inclusiv a fructelor de mare (midii, rapane, vongole), ANSVSA anunță că va lua acest aspect în considerare în organizarea controalelor din sezonul estival următor, având în vedere perisabilitatea cărnii de pește și a fructelor de mare.

sursă info: http://www.ansvsa.ro/blog/bilantul-comandamentului-sezon-estival-2021/

sursă foto: picomartravel.ro