Stiri din tulcea

S-a stabilit traseul final al Noii Centuri a Municipiului Tulcea

6 noiembrie 2023
S-a stabilit traseul final al Noii Centuri a Municipiului Tulcea

S-a stabilit traseul final al Noii Centuri a Municipiului Tulcea

La finalul săptămânii trecute, viceprimarul George Şinghi a fost la București pentru a susține proiectul Noii Centuri a Municipiului Tulcea în cadrul comisiei tehnice a CNAIR (Analiza Multicriterială II), când au fost stabilite atât traseul final al drumului cât și conexiunile acestuia cu drumul expres (DX) Brăila-Tulcea-Constanța, după cum a transmis Primăria Tulcea.

Prim Tl G Singhi traseu final Noua Centura noiem 23

Noua centură a orașului reședință de județ va avea aproape 10 km și un regim de drum expres cu 4 benzi și va face legătura dintre ieșirea spre Mineri și drumul spre Malcoci.

Prim Tl Noua Centura la Bucuresti traseu final noiem 23

 

Potrivit viceprimarului municipiului Tulcea, George Şinghi, „noua centură este cel mai important proiect pentru dezvoltarea sustenabilă, ordonată și coordonată a Municipiului Tulcea” și „împreună cu noul Plan Urbanistic General, care este de asemenea în lucru, se trasează nouă limită și strategie de dezvoltare a orașului”, printre beneficiile acestui proiect fiind atât fluidizarea traficului, cât și „atragerea de noi investiții și transformarea Municipiului într-un pol economic și de transport”.

Prim Tl G Singhi la Buc pt traseu final Noua Centura Tl noiem 23

Forajele pentru studiul geotehnic al acestei complexe lucrări au început deja și se lucrează și la realizarea documentațiilor de urbanism.

(sursă info și foto : fb primariatulcea, fb george.singhi)